Ursus

Gde je dozer goriva na bos pumpi ursus c=360,hteo bi da pokusam da mu dam ili smanjim gorivo,nisam zadovoljan radom motora pri opterecenju,a motor i pumpa su u fazi paljenja.

grunt je napisao(la):
Gde je dozer goriva na bos pumpi ursus c=360,hteo bi da pokusam da mu dam ili smanjim gorivo,nisam zadovoljan radom motora pri opterecenju,a motor i pumpa su u fazi paljenja.
A kakav mu je rad? Jel hoće zadimit i koliko, naravno pod opterećenjem i forsiranjem. Kakvo je stanje s temperaturom?

Temperatura odlicna hladnjak nov pritisask ulja odlican,inace on radi odlicno u praznom hodu, traktor nije izradjen niti otvaran 88god i odlicnom stanju samo me to muci imam utisak kao da mu fali par konja,i nema crnog dima npr kad vucem cisternu 3200l uz blagu uzbrdicu u 5oj pocinje da se gusi a ursus koga sam imao pre 355 je tuda isao kao lud nije osecao i nije gubio snagu.A ovo je c360 trebao bi ici bolje pumpu sam zakrecao i levo i desno ista stvar.Cak sam je i namestio kako kazu u uputstvu za upotrebu i ista stvar :sta:ja licno sumljam na bos pumpu,ne da je u kvaru nego da je zatvoreno gorivo ili tako nesto

Izvrni oznaceni sraf za pola kruga do krug ne vise ! Naravno on se odvrce srafcigerom i ima kontra maticu ispod

2nunb12.jpg

Extra :ppozdrav:

Samo pripazi da ne dize nivo ulja na dalje staze, medved se malo "davi" zbog uzih kanala u glavi pa ako dobija previse goriva razliku salje u karter !!! :cool:

Po meni bi morao da ga ima na nekom drugom mestu ako je linijska , to je u saustini granicnik na koji se naslanja letva pumpe

imam ja jedno pitanje.kad gledam traktor od pozadi levi tocak mi izgleda kao da je razzabljen,nema luft klatio sam ga znaci nije matica.sta bi moglo da bude?ursus c 355

Odg: Ursus c-335 kvar hidraulike

Napokon samrasturio c335 i ima šta da vidim.

Sve unutra u diferencijalu OK ali kad rasturim pumpu tamo gumice iskidane a i semering otišo. Ne znam usled čega je se ovo desilo ali sigurno daje došlo do nekog opterećenjea. Filteri su OK bar ja tako mislim onaj gornju do menjača se okreće ali se nekada nije okretao točak tog filtera pa sam ga posle toga razradio. Onaj dolnji pored kočnice je čist ja sam ga lično pregledao. Nemam pojima šta može da bude?

Ako su gumice na pumpi onda je 99% zato sto se iskrivio poklopac ako stavis nove nece dugi ici .

Nemam pojima ovaj majstor što ga radio kaže da je poklopac OK.

Šta ti misliš?

Ako su ove gumice iskidane, sigurno se mako izvitoperio poklopac , na oko se ne vidi da je kriv . Treba ga poravnati ili novu pumpu . Ovo ne pricam napamet . Jes da je moj 360 ali pretpostavljam da je pumpa ista ili jako slicna . Menjao sam gumice jedno 5 puta prvi put po preporuci majstora a nadalje jer tako treba traje nekih pola godine i opet skidaj . Dok nisam zamenuo pumpu nisam se naradio na njivi . Isto je bilo i na jednom 355 samo sto je tamo ravnano i radi kao novo .

2laecds.jpg

Simptmi su da kada je ulje ladno dize , cim se malo zagreje nece ni pod velikim gasom .

Nazad
Vrh