Ursus

Jel neko vukao sa Ursusom 355 zmaj 221 sa bunkerom ,ako ima neko takav nek napise malo kakav mu je ucinak bio i da li ova kombinacija funkcioniše dobro.

Kod nas rade te kombinacije...Ja vučem sa zetorom ali ima ih u selu koji vuku sa 355... Čak i sa 5011 vuku K2

bas me interesuju benkeraši prepravljeni, i koji je tvoj ucinak sa zetorom ,i jel to neki zetor jači od 355.Pitanje sam postavio između ostalog jel treba da kupim 221 i neki me ubeđuju da ursus ima malo obrtaja za taj berač i da dosta sporo ide branje.

markokurjega je napisao(la):
bas me interesuju benkeraši prepravljeni, i koji je tvoj ucinak sa zetorom ,i jel to neki zetor jači od 355.Pitanje sam postavio između ostalog jel treba da kupim 221 i neki me ubeđuju da ursus ima malo obrtaja za taj berač i da dosta sporo ide branje.
Ja sam radio sa 6911... On jeste jači, ali nije koristio svu snagu... Kako da ti kažem... osetilo se da mu je baš lako.... A radili su i sa zetorima sa 3 cilindra

markokurjega je napisao(la):

Kako to da ima malo obrtaja? Možda su mislili na brzine?

worm je napisao(la):
Sta mislite o ovom traktoru
http://www.polovniautomobili.com/oglas503270/ursus_1634/

Kakvi su sa kvarenjem i potrosnjom :sta:
Odlicni... mislim sa kvarovima i potrosnjom a o ucinku da se najezis mislim posto vec radis neznam koliko dugo sa Torpedom a ja sam probao i jedan i drugi , nebi ti savetovao da uopste ulazis u Ursusa jer ces da se razocaras po mnogo cemu moj drug sa 9006 + prednja vukao je tanjiracu Cenejsku 2.8 (2 ili 3 crni zec ako se nevaram) i to bez problema das pun gas on ubrza i nema nikakvih problema samo "zvizdi" a covek od koga je pozajmio ima Ursus 904B i on vuce ja mislim 4 sporom ili 1 brzom sa multipoverom ali kad je spusti u zemlju i da pun gas on prvo dimiiiiiiiii i onda svo vreme dok radi malo ubrza pa dimi pa smanji i tako nekeko mi uopste neuliva nagu ni u transportu , oranju ,spremanju neznam to je moje misljenje i vidjenje sa lica mesta a mislim da od polovnih starijih traktora od Torpeda nema boljeg i kad se picne kabina ma ko bombona>Eto toja mislim a ti se raspitaj jos i pazi dobro da nesidjes sa konja na magarca............ :cao: :haha: :haha: :haha:
1oqdl2.jpg

xf0pjn.jpg

ILI :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

1tkbdf.jpg
.............................. :cao:

IMT 550 pričaš a nepoznaš materiju :nono: 904 je dosta ljen. Al ovdje se priča o 1634, i nekužim odakle sad jednačenje s 904 i TD9006 kad su oni ohoho slabiji... A i 9006 zviždi dok nepoiskaču zečevi ::lose::

zorancile je napisao(la):
Taj Ursus ima 160 ks?
petarHR je napisao(la):
IMT 550 pričaš a nepoznaš materiju :nono: 904 je dosta ljen. Al ovdje se priča o 1634, i nekužim odakle sad jednačenje s 904 i TD9006 kad su oni ohoho slabiji... A i 9006 zviždi dok nepoiskaču zečevi ::lose::
Ja mislim da ima 160 ks ali samo u saobracajnoaj :haha: :haha: :haha:
904 jest lenj za medalju a jednacenje je odatle zato sto clan Worm ima 9006 a 904 i 9006 su iste snage ako se nevaram , a taj Ursus 1634 sa slike je bio koristen u mom kombinatu samo za transport svega i svacega , znaci veruj nije nikada zivotu zakacio nista od prikljcnih masina samo prikolice i cisterne za vodu , ai tu se nije proslavio , na toj slici to jest iz njega su dve ZMAJ 489 sa repom koje je on po solidno suvim lenijama jedva vukao i kao sto vidis morao je da stoji na kraju table(posto mu prednja nije radila) i da ceka da ga Holmer puni jer ovako da je isao uz Holmera po tabli ne bi bas mogao da izvuce do puta dve prikolice a i tehnicari znajuci sa cime raspolazu nisu hteli da rizikuju da li ce da se zaglavi ili neca nego ovako lepo Ursusi (SVI) na kraj table a ostali (Belarus,Deutz,Landini)moze i po tabli.A to sto ga nisu koristili ni za jednu vrstu operacije osim za transport govori koliko je vredan(LENJ)E sad ja znam toliko nek jos neko da svoje misljenje mislim zato smo i tu ne.......... :ppozdrav:

Neverujem da su mislili na brzine.... pre će biti da su mislili na to da kod ursusa 540 obrtaja kardana imaš na 1900 obrtaja motora....

IMT-550 je napisao(la):
zorancile je napisao(la):
Taj Ursus ima 160 ks?
petarHR je napisao(la):
Ja mislim da ima 160 ks ali samo u saobracajnoaj :haha: :haha: :haha:
904 jest lenj za medalju a jednacenje je odatle zato sto clan Worm ima 9006 a 904 i 9006 su iste snage ako se nevaram , a taj Ursus 1634 sa slike je bio koristen u mom kombinatu samo za transport svega i svacega , znaci veruj nije nikada zivotu zakacio nista od prikljcnih masina samo prikolice i cisterne za vodu , ai tu se nije proslavio , na toj slici to jest iz njega su dve ZMAJ 489 sa repom koje je on po solidno suvim lenijama jedva vukao i kao sto vidis morao je da stoji na kraju table(posto mu prednja nije radila) i da ceka da ga Holmer puni jer ovako da je isao uz Holmera po tabli ne bi bas mogao da izvuce do puta dve prikolice a i tehnicari znajuci sa cime raspolazu nisu hteli da rizikuju da li ce da se zaglavi ili neca nego ovako lepo Ursusi (SVI) na kraj table a ostali (Belarus,Deutz,Landini)moze i po tabli.A to sto ga nisu koristili ni za jednu vrstu operacije osim za transport govori koliko je vredan(LENJ)E sad ja znam toliko nek jos neko da svoje misljenje mislim zato smo i tu ne.......... :ppozdrav:
Decko,ako nisi siguran u ono sto pises,bolje nemoj!pos*40edujem ga,i osim ako taj u kombinatu nije bio zgazen do suza,mora da vuce kao provaljen...a ne smejurije da ne moze povuci dve prikolice.to je smesno.on kod nas vuce 4 br plug(4*40) brze nego 820 2-35...a ovo i dokazuje...
Post je spojen: [time]1277062761[/time]

Ma dve zmajevke ima da izvuce i ursus 904 a ne da nemoze ni 1634! :cao:
A neznam zasto uporedjujes torpedo 90 i ursus 904 kad je ursus iako jak ipak ima "samo" 80 ks a torpedo 90 ks?

petarHR je napisao(la):
IMT 550 pričaš a nepoznaš materiju
Dečki, moram sam sebe kvotat, mislim da je ipak u tome problem. On priča o kojekavim neispravnim barakama, a neispravan stroj nije za mene stroj pa bio on JD, usro, imt, ...

Nekazem da nemoze da povuce ali 44380 kg ::lose:: pa sleper nesme po zakonu da predje 40 tona

galki je napisao(la):
Nekazem da nemoze da povuce ali 44380 kg ::lose:: pa sleper nesme po zakonu da predje 40 tona
Ovde ima sigurno preko dva vagona, pa zasto duplo veci traktor nebi mogao da vuce duplo vise tereta... :sta: (nadam se da se mityoo neljuti sto sam mu ukrao slike... :D)
2rr5rau.jpg

A cim istovaraju znaci da je srecno stigao i do secerane...
28cez9y.jpg

Nazad
Vrh