Ursus

Legneš pod traktor i odozdo izbiješ čekićem i bronzanim izbijačem!

Zoki zato sto je bronza meka i nece da osteti hilznu
Mityoo problem sa cekicom je sto hilzna nece lako da se odlepi od gumica, radapcigerom ide mnogo brze i lakse.

Znam, ali i ja nemam radapciger, pa ipak nekako odradim! Nesme da se tuče metalnim izbijačem da ne oštetiš nešto! Pogotovo ako izbijaš hilznu a radilica je još u bloku..... A kad je zapeklo onda sam koristio caku sa hidrauličnom dizalicom, i dugačkim izbijačem... i onda kad je dizalica drži napregnutu, samo mali udarac i odlepljuje! Naravno to važi samo za izvlačenje hilzne kad motor nije skinut sa traktora, to zetordžije znaju!

Da kucnem u drvo, nicim je nisam izbijao do sad. Kad budem trebao, primenicu to sto savetujete. Hvala :ppozdrav:

Preciznije bi bilo ako imaš dubinomer, ili mikrometar za merenje dubine....

markokurjega je napisao(la):
Imam ursusa 355 i malo mi u poslednje vreme izbaci ulja na aspuh ne puno ali vidljivo ne na vrh auspuha nego dole kod grane malo se vidi,sumnjam na karike ali ništa dok ne otvorim , pa me interesuje da li je neko imao slično iskustvo.
A u zadnje vrijeme je traktor radio samo lakše poslove i na istom gasu?
Samo ga uredno optereti i dobro nagazi gas.
Sličnu je stvar imao moj otac kad ga je uzeo novog, poslje razrađivanja pljunio ulje, došo majstor i kaže, samo opleti po gasu, i stvarno.
Radi se o rez.frekv. na koju boluju i rusi.
Inače, taj motor nemoj šparat, nevoli niske okretaje i slobodno stisni gas.

Nikola stavi nesto ravno na hilznu i zavlaci spijune izmedju toga i bloka motora.

Slazem se sa petrom bez milovanja samo gas gas,imao sam takvu pricu u selu deda vozio ursusa i stalno je imao problema sa glavama,pita njegovog sina mehanicar ko vozi taj traktor ovaj kaze deda a ovaj njemu daj taj traktor nekom mladjem :haha:

Dogadjaj od juce

Izasao da spartam i uradio 1 jutro kad motor promenuo zvuk. Zvuk nesto izmedju kao na tri cilindra i kada je zapusena casica a kada das gas zalupa . Otisao kuci povadio dizne sve jedna brije . Skinuo poklopce ventila zaverglao kad na drugom se izvrnuo brezon koji drzi klackalice pa se tek ovlas otvarali . Prestelovo ventile i peglaj dalje . :cool: + komarci u kabini .

Ursus c-360 dali neko moze da mi kaze kako se pravilno steluje bos pumpa kod tog traktora,ja ga imam i to me interesuje,ne ono kad skinem pumpu odnesem je kod bosiste i vratim je kako je bila to nije to bar po meni.Znam da mora ici prvi na paljenje i znam da ima oznake na zamajcu i dekli menjaca ,ali neznam dalji postupak?Cak sam nesto i pokusavao ali nisam dobio ono sto sam hteo.

Teorija kaze da se stavi providno crevo na mesto prve cevi VP , pa kada se okrece radilica treba da podigne nivo na 20 - 22 stepeni pre GMT .

E to sam i ja cuo i dobijem ja to ali kad prvi klip dolazi u tacku ekspanzije vec se zavrsava dobijanje goriva iz pumpe,znaci dobije gorivo pre nego sto je klip u GMT a na zamajcu se nepoklope crte na dekli i zamajcu :sta:

To je razlog da nisam podesavao na taj nacin zbog repera, pa kada bude se rastavljao na pola onda cu da oznacim na zamajcu pomocu uglomera . Sada sam gurnuo na ranije paljenje , gornji kraj pumpe ka bloku , i masina fino radi i pali na pola zuba sto naravno ne znaci da je 100 posto tacno, voleo bi da kaze neki iskusniji kolega koju rec o tom .

Da to bi i ja voleo da cujem,znaci gurnuo si je prema bloku i zadovoljan si?Kod mene je od bloka ka spolja i lepo radi al kad dodje opterecenje nisam zadovoljan kao da izgubi par konja takav imam osecaj kompresija je odlicna pr ulja perfektan i kad je vruc i kad je hladan samo m u fali nesto u dobijanju goriva :udri:

Lepo radi ne mogu reci sad snaga verovatno ok, vozio sam spremac 2,2 trecom ili drugom ako je veeliko brdo isto tako i 2x brazni leopard 70 zimus sa tim da muje u 3 coj puna kapa . Ja sam smanjio inicijalno ubrizgavanje jos proslo leto posle posete bosisti na pumpi, da bi gubio obrtaje kad je preopterecen , a ne da dimi ko lokomotiva pa bi neki rekli da je malko lenji .

Nazad
Vrh