Ursus

Nemoj biti mali samo napravi nadvisenja kako treba i neces imati problema.moras da poturis one mesingane limcice ispod prirubnice hilzne , pitaj nekog majstora on ce ti objasniti

Na tvom ursusu su mokre hilzne to jest imaju gumice oko njih,da bi ih izvadio moras povaditi klipove i sa radapcigerom (koga je prosto naapraviti) iscupati hilzne.

@ nikola inđija

Na koliko kila stežeš glave?

@markokurjega

Može biti i do istrošenih vođica ventila, kod mene j to bilo na zetoru, i ispostavilo se da je prethodni vlasnik menjao sklopove(klipove i hilzne) a glave je vratio bez rastavljanja i defektaže!

Jeste da nisam pitan, ali koliko ja znam, glave na Ursusu, po redu koji je naveden kako se stezu srafofi, se stezu na 22 kila. Pitanje je koja je proizvodnja, jer su mnogi " generalni uvoznici" a ustvari je mala privreda. A mozda je i do glave motora, nije obradjena kako treba, ili ne leze na blok kako treba. :ppozdrav:

22 kile je tačno, a možda neko i nezna da postoje zaptivači glave različitih debljina...
Ja sam se dosad sreo sa 1.2 , 1.4 i 1.7mm

neznam sada na koliko sam stezao ali obicno se steze kolika je debljina brezona na toliko kila moze da se zategne glava.ma nije tu nesto u redu sa blokom barem ja predpostavljam neznam dali je moguce da je kriv.

neverujem.... Pre će biti da su hilzne kraće pa previše upadnu....

Ja sam nedavno menjao jednu stublinu na ursusu c-360 pukla je od loseg hladnjaka koji je bio na njemu,traktor je ocuvan i nije puno radio kad sam video hladnjak sve mi je bilo jasno ursus je 88god ima original gume na sebi,kabinu orasje kupio sam ga od prvog vlasnika za male pare koji se bas nerazume u traktore stariji covek,kad sam ga pitao sto ga prodaje rekao je da gubi tecnost zato je cena ta.Doterao sam traktor kuci skinuo karter video da je prva stublina pukla skinuo sam prvu glavu izcvadio klip koji je savrseno dobar kao i karike,izvadio stublinu radapcigerom stavio novu kao i limene podliske.Glava mi je bila sumljiva zbvog upustenih ventila tako da sam resio da skinem sve glave koje sam obradio promenuo ventile vodjice,stavio sam bakarne dihtunge,nov hladnjak i sad nema problema inace traktor se negasi vuce cisternu majevicu po ceo dan po uzbrdicama i zestokoj temperaturi :ppozdrav:

Ljudi su u mom kraju to vadili tako sto izvade klip, i uzmu komad metala i cekic i izbiju hilznu na dole, a kasnije novu vrate odozdo. Redapciger izgleda ovako, ali taj za vadjenje hilzni je mnogo veci......

2qio9if.jpg

@zokidrum
Nije bas dobar nacin za vadjenje,po pravilu prema dole ne moze izbiti kosuljica cilindra!
Evo slika mog alata za izvlacenje kosuljice cilindra-home made-za Ursus 9xx promer fi 110 mm.
zmnw4o.jpg

4jnzw2.jpg

17zv37.jpg
evo FL ti je uslikao i postavio a ja nacrtah pa da nebude da sam se dzabe mucio.

Nisam imao prilike to da radim, tako sam cuo. Znaci, vadi se na gore. Hvala na informaciji, zatrebace nekad. :ppozdrav:

zokidrum je napisao(la):
Nisam imao prilike to da radim, tako sam cuo. Znaci, vadi se na gore. Hvala na informaciji, zatrebace nekad. :ppozdrav:
zokidrum je napisao(la):
Naravno da se vadi kosuljica na gore nemoj slucajno da bi pokusavao da je vadis na dole pa gde da izadje dole od radilice,a i nemoze od zljeba u bloku gde idu metalni distanci.

Kazitemi kako ne pusta vodu,dali ima granicnik dokle ide nova i zar ne treba traksovanje hilzne kad se skupi,pitam jer ja sam to nosio u masinsku radionicu.

grunt

Lose sam ucitelje imao. Mislio sam da mora da se skida radilica, pa da se izbije. Jos bolje ako je tako!!!!
Hvala kolega!!!! :ppozdrav:

Nazad
Vrh