Ursus

Dobro izgleda, samo mu onaj zaštitni ram i nije baš za njive.... Garant bi bio pun čvoruga....

Ljudi, jedno pitanje. Video sam na netu da su ljudi ugradjivali turbo na Ursusa c-360. Jel neko od vas to video, jel zna kako se ugradjuje, sta se dobija s tim, i tako dalje... :ppozdrav:

Stim dobiješ da ti ventile motor izbaca na auspuh :ppozdrav:. Nije taj motor za to, i ako mu digneš snagu trebaš ga moć ohladit, znači i drugi hladnjak, filter zraka mora bit suhi, moraš riješit podmazivanje turba, punjenje pume, ak pretjeraš s tlakom turbine možda i lamela počme klizat...

Bolje mu kupi nove gume, promijeni ulja, i sredi ga ak ima šta za sređivat jer ako je motor ok, snage za svoju masu ima dosta..

Ma motor je extra, radi kao sat skoro 40 godina. Nisam znao da jos toliko stvari moram da obezbedim kad bih to radio. Hvala puno na informaciji! :cao:

Imam ursusa 355 i malo mi u poslednje vreme izbaci ulja na aspuh ne puno ali vidljivo ne na vrh auspuha nego dole kod grane malo se vidi,sumnjam na karike ali ništa dok ne otvorim , pa me interesuje da li je neko imao slično iskustvo.

Trebalo bi da su karike, logicno je da je to prva pomisao. Moraces da ga otvoris, jedino ako imas nesto prece, ali mnogo ce ulja progutati. Ako je prva generalna, verovatno su karike, ako nije, obrati paznju i na hilzne. Ja nisam imao takvih iskustava do sada ( da kucnem u drvo). Kakav mu je zvuk pri radu?

radi kao sat nije promenio zvuk ama ništa pali na zub kao i dosad ne gubi snagu mada nisam nešto u poslednje vreme teško radio,ali me najviše čudi što mu nije opao pritisak ulja znači isto kao i pre traktor je 77 godište i na njemu sam dosad od motora samo menjao karike i to pre 15 godina.ali se sećam kad je bio majstor komsija da je na jednom klipu pri stavljanju uspeo da slomi jednu uljnu kariku pa je vratio staru.možda je i to ko će ga znati. a po izgledu na jednoj glavi mi se pokazuje to famozno ulje,ali da me ubiješ neznam da li je to taj klip.ništa odradim špartanje pa se bacam na rastavljanje.

ja imam problem sa "probijanjem dihtunga"na glavama ravnao glave kod cubija,nista tesko neradi,negreje se i dzabe. ili probije napolje ili duva u hladnjak vise neznam sta da radim vec mogu zmurecki da promenim dihtunge koliko sam ih puta menjao.nekada su se mogli naci celi dihtunzi od bakra mozda sa njima nebi probijao.upitanju je 355 ursus

Loš kvalitet dihtunga.
Ja sam pre dve godine radio generalnu pa je dihtung na jednoj glavi probio već sledeće godine, a Ursus mi isto služi samo za lakše radove.
Još da dodam i to da sam uzeo komplet delove kod "uvoznika orginalnih delova za Zetore".

@ Nikola potonula ti hilzna u blok,nadvisenje hilzne kada je stegnes mora biti 2 desete iznad bloka :ppozdrav:

ma ja kod Mike sve uzimam,do kraja cu kupiti sve nove glave
Post je spojen: [time]1275250015[/time]

Nazad
Vrh