AcA OPEL
Član
Taj kljun nije za brzinu hidraulike vec za plivajucu ili krutu hidrauliku koliko ja znam. Koristis normalno onu rucicu za podizanje-spustanje kad ores. Samo je nikad ne spustaj skroz dole jer ce onda sam da ti vadi plug na povrsinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene na oba Ursusa tako stoje ručice i dubina oranja je ista.Ne mora da znaci da je i kod njega rucica do pola spustena za 25 cm dubinu oranja. Zavisi i od traktora, a i od pluga. Zato najbolje postepeno spustati dok ne uhvati zeljenu dubinu.
E to ti je isto greška,odozgo u prvu ili drugu rupu kači toplinger.Sto se tice toplinga stoji na prvoj rupi odozdo- cista navika
Posto nzm cemu sluze rupe
Druže prvo raonici moraju biti oštri ako su tupi neće u tvdu zemlju. Dalje ako brazde nisu jednake može biti da crtala nisu podešena jer ako crtala sjeku uže od zahvata ili šire brazde su nejednake. Treće ima negdje opisano kako se podešava osovina. Znači donje poluge treba da stoje na jednakoj udaljenosti od točkova ako to nije slučaj otpustiš osovinu i pomjeraš je dok poluge ne dođu u ravninu. Ima negdje u temi o plugu objašnjeno i ovo što ti je kolega Borilav objasnio toplig na gornju rupu.756 I sa njim muku mucim
Citajuci forum video Sam da trebam da ga podesim po glavnom osovini,tj po njoj da pomeram
Ima dosta stvari koje Treba da sredim,prva brazda hvata vise,jer je osovina zavarena,znaci moram da je skinem var I nastelujen za moj traktor,prvo crtalo nemam,drugo cu da premerim kad odem na njivu Pa polako. Raonici su stavljeni pre 2godDruže prvo raonici moraju biti oštri ako su tupi neće u tvdu zemlju. Dalje ako brazde nisu jednake može biti da crtala nisu podešena jer ako crtala sjeku uže od zahvata ili šire brazde su nejednake. Treće ima negdje opisano kako se podešava osovina. Znači donje poluge treba da stoje na jednakoj udaljenosti od točkova ako to nije slučaj otpustiš osovinu i pomjeraš je dok poluge ne dođu u ravninu. Ima negdje u temi o plugu objašnjeno i ovo što ti je kolega Borilav objasnio toplig na gornju rupu.