Ursus

Nisam verovao da je kolevka toliko jaka da izdrzi utovarivac.
Ona prednja vuca i onaj traktor sa vec ugradjenom nisu moji. To jedan drugar pravi i ugradjuje. Ja sam kod njega to uslikao i postavio ovde slike.

Deks razgrtao sam samo po selu nekih 10 kilometara

- - - - - - - - - -

A kad sam grtao, pa nekad se ralica zabode u zemlju zato što je neravan put a traktor se samo propne

- - - - - - - - - -

Aco jesi li i ti mislio ugraditi prednju vuču

Jesam Borislave. Razmisljao sam o tome mada mi se sad nesto i ne svidja toliko jer je dosta nizak dif u odnosu na ostatak traktora. Sad razmisljam koji bi drugi dif mogo da se ugradi, a da bude vislji.

Kod mene je bas los teren. Na dosta mesta umesto puteva su kozje staze. Drva se iz sume vecinom vitlaju. Ima i dobrih terena, ali stvarno retko i tesko je doci do sume na dobrom terenu. Ja sam cak poceo da razmisljam da kupim nekog fabrickog duplaka, ali mi se ursula ne prodaje.

Video sam i ja, ali mi ne deluje da je dobar. Ovaj moj je noviji i ima kabinu. Jos sam mu stavio nove gume. Jedino mu prednja vuca fali i jedan raonik napred. Mada videcu sta cu i kako cu.

Aco, nemoj da te buni to sto je tako nisko dif, i na mom duplaku je nizak na sredini ali se jos uvek nigde nisam "nasadio" sa njim.
Jos pogotovo u oranju, ako je mekana zemlja, bolujem od toga da podubim koliko god moze, i samo gas, negde i ako nasedne sredina dif-a, zadnji tockovi valjda "preguraju", uglavnom nikad mi se nije desilo da ga "nasadim" i da ostanem zaglavljen!

Deks jel i kod tebe ursus duplak

- - - - - - - - - -

Aco ni meni se nesvidja ta prednja vuca na ovom što je na oglasu čini mi se da je od UAZA prednja vuca a to je nekako slabašno

- - - - - - - - - -

Aco samo ako možeš ugradi prednju od dzemsa nećeš se pokajati

Deks, koji duplak ti imas?
Borislave, jeste na onom vuca od uaza, a vidim dosta veliki tockovi. Na te vuce obicno idu 7.50-16, kako je ovaj uklopio pojma nemam. Uglavnom ja sam sa mojim traktorom zadovoljan, a za prednju se razmisljam. Mada trenutno ne znam gde cu pre pare pa mi ta vuca i nije sad toliko bitna, a ni hitna.:osmeh:

Aco ako nije problem da postaviš slike svog Ursule da vidimo mašinu?

- - - - - - - - - -

A jeste li možda znali da na Ursusu c360 4x4 možete samo da uključite prednje točkove da vuku a zadnji da su isključeni?

Čitam sad kako ovaj kole dv napisao da kod njega ne može da radi prednja vuča u rikverc. A kod mene radi normalno i u rikverc i napred, a znate li možda šta se desi kad uključite u spore brzine a prednja vuča uključena na c360 4x4

Torpedo 55 ima veci klirens. Kako si inace zadovoljan sa njim. Ja bas ovih dana razmisljam da idem da gledam jednog.
Borislave, Kole je mozda pogresno napisao. Kod njega radi u rikverc kao i kod svih. U spore nece.
2rxdzk0.jpg
11tqt1d.jpg

Ovo je moj ursula. Polupao sam mu gornja stakla, a vrata sam mu skinuo. Ona slika se sama nekako okrenula naopako.

Kad ubacis u spore sa prednjom vucom prednja vrti brzo i slajfa,probo sam ja sa kardankom,to kopa samo tako.

Aco dobar ovaj tvoj ursus.I kod mene su na ovom običnom Ursusu polupane bočne šajbe, zanima me kakvo je ovo vitlo kod tebe

- - - - - - - - - -

Mikser c360 4x4 kad je u sporima desi se da su prednji točkovi u brzima a zadnji u sporima, probavao sam.

Neznam kako to mislis prednji u brzim zadnji u sporim,prednji se vrte brze u sporim brzinama pa mozda mislis da je tako. Jer bi trebala prevelika redukcija da pase u sporim.

Hvala Borislave. Vitlo je inace rucni rad sa lamelom i stalno je namontirano na traktor.
Izvod za prednju vucu dobija pogon od zupcanika stalnog pogona da tako kazem. Odnosno taj se zupcanik stalno vrti i pokrece zupcanik izvoda za prednju vucu. On je nazavistan od toga da li je traktor u sporom ili brzom hodu. Zato se pravi tako da je vuca uskladjena samo sa brzohodnim brzinama. U sporogodnim, odnosno redukovanim ona se i dalje ponasa kao da je uparena sa brzim, a zadnji tockovi sporo vrte. Znaci ne moze tako da se vozi.

Mikser, ovako to ide, kad ručicu od sporih uključiš u neutralno onda su samo prednji točkovi uključeni a kad uključiš u spore ondabude kako sam ovamo gore napisao.Znam zato što sam probavao na svom c 360 4x4. Npr ako ušaltamo u 2 brzinu, zadnji točkovi se okreću sporo a prednji brzo. Neznam ni ja kako ali tako je.

- - - - - - - - - -

Aco jel kod tebe vitlo ide preko lanca, i koliko je jako vitlo?
Kod mene ide preko kardana.

Nazad
Vrh