deks,verovatno tu ima istine,ja sa time nisam imao problema,sem ovo pre mnogo godina sto sam ispricao i do danasnjeg dana nista,zaista nisam ga experimentisao,ono sto sam ustanovio kvar ja sam uspevao da resim,jeste muka al kote pita,zaista meni je ulje sada skoro pa do vraha, e sada,sto kaze kolega Aca-zemljak,da je moguce da propusti ulje kroz semering i udje u cizmu,ako ima vise ulja,pa da okvasi paknove i nemate vise kocnicu,ja sam za to ovde po forumima cuo,za to nemam pojma i nikada mi se nije desilo,dali je to sada do nekih kvalitetnih semeringa ili je naletala takva serija traktora ili vec sta ja pojma nemam,jedino sto znam da mi je najveci problem i sta mi najvise razbije tu hidrauliku je imt-e traktorska vreza 1.10-20m jer sa njom dosta radim,malo,malo pa itidju manzetne na cilindru(i to kupujem zetorove),pa sam jednom menjao ki kariku,pa mi posle razbi sve u parcice kuciste pumpe,pokojni cale to naprvi na strug i glodalicu i to bukvalno kao da je preslikao(samo sto nije ofarbaana u crveno-fabricka),e onda fale iglicasti lezajevi,nemozemo da nadjemo nigde,to bilo dosta davno,tada nisu ni bile prodavnice ko sada,maltene,ja saznam da postoji neka prodavnica na 200 km od mene,ja kuciste u torbu i zapalimu u prodavnicu,kad tamo prodavac mi kaze da to nema pojedinacno i tesko da cu naci sem u poljskoj ili da se proba poruci,ali ima komplet kuciste,kupim celo kuciste ugradimo,ma radi kao sat,medjutim posle 3-4 meseca,pocne ponovo zajebavati,kad ono pumpa,i na toj pumpi sam par puta gumice menjao,sve dok vise nisu ni gumice pomogle,pa ti kupim i pumpu,i za sada toje to,da napomenem i to kada smo na temi te nase boljke hidraulike,ja traktorsku frezu od 430-40 kg podignem i ugasim ursusa,4 dana stoji ne padne cinimi se ni mm,jer sam namerno uradio test,a meni je ta freza najteze orudje,plug moze da drzi mesec dan kada je on 230 kg ahaha,deks tebi hvala na ovom predlogu,pa kada se kojim slucajem bude rasturalo ja cu videti dali moze da se resi sa tom cevkom ili cime vec.Aco,pravo da ti kazem ja pumpu i ne iskljucujem meni ona non stop radi,ja kada je ukljucim,ukljucio sam i samo gas,jednostavno nemam naviku,staga znam,eto tliko..pozdrav..