sova
Član
Pa zar Zetor nije kopija Ursusa, tj Ursus je starija firma. Ne simpatisem ni jednu od pomenutih firmi, ali neko moje licno misljenje posmatrajuci i jedne i druge koje poznajem, Ursusov motor je magare za Zetorov.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prvo i osnovno 4 ne iskače .
Nije ursus da pucaju poluosovine kao kod mog susjeda raspane se reduktor i raskine polosovine.
Nikakav se zupčanik u reduktoru ne kruni.
Prva vuča ne cvrkava orginalna od 84 godine .
A to što si ti beba pa ne možeš sjedit u stroju tvoj problem.
Vozim golfa 2 koji je 5 puta gori od imt tako da mi je tonajmanji problem.
pametan si ti neki šta je na tvom ursusu usavršeno ?????
Ništa sami izmislili nisu ????
Šta je dobro na tom traktoru osim cene????
Nemaš ti pojma a istinu nemožeš da prihvatiš to je tvoj problem.
Vratio ti se gadno vetar u lice
Stavi ona dva krača i poveži sa zetorovim rasporednikom i briga rešena. Meni taj duži nije izdržao niti godinu dana i opt problemi sa kočnicama tako da sam dobio takav savjet za rešenje mog problema i tako ču i odradit. Cena je cca 25-30€.Pa meni su glavni kocioni cilindri novi, tako da mi nije jasno da li oni mogu tako brzo da otkazu. A cudno mi je isto jer je taj desni kocio odlicno, a levi je zezao i sad mi nije jasno kako odjednom pocinje desni da zeza kad ga nista nisam dirao, samo levi. U svakom slucaju hvala na savetu, ako ima jos neko neki predlog neka napise.
Torpedo je gospodin za IMT a Zetora porediti sa Rakovicom je čista glupost. Zetor je po svemu za klasu ispred ,volem i ja naše ali što jes jes... Ursus je posebna priča...u svakom slučaju 588 i 560 ne mogu s njim u transport otrešće ih oboje a video sam i 560 u oranju samo dobro srče naftu i ništa više...
Zamoljvam clana 577,
da predlozi susedu da se registruje na forum, pa da cujemo malo o tim ursusovim problemima direktno iz prve ruke. Da pomognemo covjeku, mozda mu dobro dodje poneki savjet. A i nasem clanu 577 bio bi zivot daleko srecniji, ne bi imao tu obavezu da pise o susedovom ursusu. Pozdrav
Ja ču vam reč ovako kako je, imali smo nekad deutza malog 57godište, pa poslje 533, i sad imam ursus 355. Iskreno žao mi jedino deutza jer je bio raketa za obojicu samo su mu falili konji i loša nabavka djelova, 533 mi nikad nije legao jer je to poluproizvod koji isto treba stalno šarafat ko i ursusa. Radio sam sa prijateljevim imt 560 i definitivno je jači od 355, ja vučem 2×12 olt, on nekog švabu okretča 2×14, ali oču reč da sve usporedbe tipa tko ima večeg su smešne. U šumi me 560 može samo gledat, na tanjuranju i frezanju i bilo kakvom radu sa kardanom sam jači, u brazdi je on jači, moj je opet bolji po pitanju 10 brzina, nasprem 6. Šta se tiče kočnica, to im je definitivno boljka koja se dade jednostavno rješit sa zetorovim djelovima, a za iskakanje iz brzine nemam poima i to je do održavanja i ništa drugo.
Ja i ti sami u garaži, šrajfamo po turaži!
A da li se iko pitao da nije mozda problem u vozacima,a? Da li oni znaju kako treba pravilno da upravljaju i odrzavaju masinu? Presli sa konja i volova na traktore i samo znaju da pricaju kako je masina losa.