Rale 83
Prijatelj Foruma
Ja bi voleo da si ti upravu , al u onoj verziji koju sam citao to nije definisano , ve3c pise kako sam naveo i po mom tumacenju uredbe ona bi trebala da uplati PIO za 2011 godinu u iznosu od 43000 din
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Rale kao i svake godine i ove sam otvorio nova gazdinstva ukupno njih 17, pozivam se na sledeće;2) да има утврђено својство осигураника пољопривредника код Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (у даљем тексту: Фонд) pošto se radi o novom gazdinstvu od PIO fonda vadim potvrdu koju namenski daju za registrovana poljoprivredna gazdinstva (bar je tako u Pančevu) a ne možeš ti da tražiš od ljudi da plate PIO unazad ako se nisu bavili tom profesijom i ove godine sam proverio sa upravom za trezor u Pančevu ostaje isto kao što sam napisaoJa bi voleo da si ti upravu , al u onoj verziji koju sam citao to nije definisano , ve3c pise kako sam naveo i po mom tumacenju uredbe ona bi trebala da uplati PIO za 2011 godinu u iznosu od 43000 din
Otvorio si TI,17 novih gazdinstava ove godine?
ništa se nesekiraj mv padina odradi svima kako treba tako da kad odemo da predamo papire samo se smeškamoda svi imate bar jednok takvog u selu nebi se tolko opterećivali oko stvari koje vam u potpunosti nisu jasne treba toliko ili toliko to ili ovoAha,ok.
Rekoh da pozovemo poresku...
Upravo tako. Konstatacija ti je perfektna.@skal sta bi vredelo kad ga niko ne bi slusao? Mnogi na forumu su lepo objasnili sta i kako treba pa ne vredi...
Možda se javila spremačica?Zvala sam info-centar da pitam, ali mi se javila zena koja nije bila voljna da se uputi u SVOJ posao. Pokusala sam joj objasniti o cemu se radi, ali nije mi poslo za rukom jer je shvatila da je zovem da mi ona procita clan uredbe kao da ja ne znam da citam...
Možda se javila spremačica?
vidiš kakve stručnjake imamo...šofer se razume u agrarna plaćanja,advokat ekspert za poljoprivreduNije to ništa meni se jedanput u upravi za agrarna plaćanja u šabcu javio šofer i frajer odgovara na pitanja ko da je direktor.
Pa za taj period te niko i ne duži, problem je u uredbi koja je definisala da je u određenom roku potrebna uplata na niovou (približno) godišnje a nije pomenuta situacija, u kojoj sam i ja, da je neko postao obveznik PIO pre manje od godinu dana u kom slučaju je logično da bi navedena suma od približno 43000 din trebalo da se smanji proporcionalno. Ako uredba kruto traži pomenutu sumu onda je moguće da će oni koji su kasnije ušli u sistem PIO preko zemljoradnje biti odbijeni u prvom roku.I meni je logicno da se ne uplacuje za prethodni period obzirom da sam bila osigurana po drugom osnovu. Sto se tice samog gazdinstva ono je ostalo pod istim registarskim brojem, samo je nosioc promenjen. Zvala sam info-centar da pitam, ali mi se javila zena koja nije bila voljna da se uputi u SVOJ posao. Pokusala sam joj objasniti o cemu se radi, ali nije mi poslo za rukom jer je shvatila da je zovem da mi ona procita clan uredbe kao da ja ne znam da citam...uf!
No, nema veze....icu cu redom...valjda cu naici na nekog pismenog i fleksibilnog u svim tim trezorima i ministarstvima.
Uplatila bih ja za drugu polovinu 2011 godine i time bih imala uplaceno 46 000 din, ali mislim da ni tako ne moze.
U svakom slucaju hvala.
Pozdrav!