Rabadzija
Član
Druze moj dzaba mi tu raspredamo ovako il onako,budi siguran a to je sijaset puta dokazano kod nas DA SE ZAKONI NE PRECIZIRAJU vec se ostavi da ga mozes naknadno tumaciti kako to drzavi u datom momentu odgovaraRabadžija, mislim da nisi u paravu. U uredbi lepo piše da je uslov uplaćena određena svota u određenom vremenskom intervalu, a nigde se ne pominje da u toj svoti moraju biti i kvartali za 2011. Podrazumeva se da ako si redovno uplaćivao (u zakonskim okvirima) kvartale za 2010. da u ovom propisanom roku nećeš imati potrebnih 42818 din iz uplata za 2010. i da ćeš razliku nadomestiti uplatama za 2011. Međutim, ako nisi uplaćivao kvartale na vreme, neće te terati u zatvor već će ti zaračunati zateznu kamatu zbog kašnjenja. Tako da ako si izmirenje za PIO 2010. u sumi većoj od 42818 din izmirio posle 14.08.2010. ne moraš više ni dinara dati za PIO 2011. a opet ćeš imati ispunjen uslov za subvencije.
Pretpostavljam da su oni sa tim uslovom za subvencije više gledali na to kad su te tvoje pare, uplaćene za PIO, došle u budžet. One uplate za PIO koje su uplaćene pre navedenog datuma (14.08.2010.) su verovatno i potrošene u okviru budžeta za 2010., a Vladi je bitno da se obezbedi da ima najveći mogući priliv novca za tekući budžet iz kog će platiti subvencije. Tako da mislim da ovi datumi iz uredbe više veze imaju sa punjenjem ovogodišnjeg budžeta nego sa formalnim zakonskim rokovima za određene kvartale...
Bilo kako bilo ja sam uplatio pa makar i vise jer drzava nam je u buli pa velim da je malo poguram