Uredbe za poljoprivredu 2011 god.

Cim se kolega @ provac odazvao kanda je istina

Уредбе излазе следеће недеље сигурно и акценат ће бити на сточарству али колико сам ја разумео и на томе ћемо инсистирати да се и остале гране не занемаре уосталом кренули смо у акцију да се мало пробуде па да им и ми мало сугеришемо, а не да буде као до сада за сада смо задовољни наступом новог министра и колико смо увидели изгледа да ће ово што је нама презентирано бити права прича.само да не буде предизборна патка , али надам се да неће јер за разлику од прошлог министра овај гледа човека у очи док разговара а прошли је гледао у плафон.позззз

ја мислим да смо давно изнели наше ставове и не бих да се понављм јер ми је већ и самом дојадило.ви се хватате за сваку реч која вам не одговара,,, нама је битно да добијемо министра по мери сељака , а да ли ће он бити ваљевац или пироћанац или циганин или русин или јеврејин то ме не занима већ ме занима да се ради поштено и за добробит свих сељака Србије, а не да некоме држава буде мајка а некоме маћеха, а тога је до сада било , и немојте мислити да ми подржавамо новог министра већ сми изнели прве утиске који су по нама обећавајући ,а сада ако не буде како треба да буде, зна се БОРБА , збијмо се у редове и у јуриш нема нам друге.

Ha ha ha Dule Petrović je baš po meri nas seljaka!!!
Bilo bi dobro da se zbijemo malo u redove bar da ih uplašimo jedino još mi nismo štrajkovali i protestvovali.

Ja mislim da bi trebalo da sačekamo uredbe.
Meni lično se ni malo ne sviđa to što i ovaj ministar, zajedno sa predsednikom Tadićem, vrlo špekulantski nastupa i čeka NS sajam da bi tamo na sva zvona razglasio brigu države za poljoprivredu...

Ako se akcebat daje na stočarstvo šta će biti sa nama koji nismo u sistemu PIO-sve dažbine počev od mlečnih karti do obeležavanja plaćamo a kada treba da dobijemo onda šipak,da li je o tome bilo reči-tj o 80% poljoprivrednih proizvođača

то је баш ружно што се политика меша свуда па и тамо где не би требало .или је то предизборни трик ,, као сад су се сетили да брину они о нама .ја мислим да би им се и деца из вртића смејала, а ми ћемо опет насести и по ко зна који пут се зај.. ти.Зоране тек сада кад сам све написао видех твоју поруку и баш добро што си поставио то питање јер не могу баш свега да се сетим али једна од главних тема и закључака је био управо баш тај да се помогне свима малим да постану бар мало већи јер као што си рекао тих 80% и држи пољопривреду ове земље а управо баш тај сој највише и пропада , тако да ће акценат бити баш на малог сточног произвођача.толико

Pa i Dusan Petrovic ima preklo iz Prova ili okoline, jel tako provac!

A koji sapcanin gleda sa strane kad trguje sa tobom?
Pretpostavljam da je ovaj post bio meni namenjen prvo nije sabcanin ja sam iz Savca i trebalo bi biti Savcanin a ovaj nije bio za ministra poljoprivrede jer dve blage veze nema sa tim!koliko ja znam on je pravnik i ne vidim da je to grana poljoprivrede i da uopste ima veze sa poljoprivredom,usustini ti pravnici su uceni da bolje lazu od drugih zato su njega tu i postavili i nebi nastavio prepiranje koje je pocelo u temi o subvencijama jer pravila foruma su jasna admin je uvek u pravu a sto se tice ove teme o uredbama ovo nigde nema da ovoliko lazu i odlazu!!!
a ti ADMINE stvarno izvini ako sam te uvredio kada sam napisao da nekima te pare trebaju jer zbog toga sam poceo da placam i pio i vise sam ulozio u spremanje i sejanje i napravio sam trosak racunajuci na te pare.

Provac,tih 80%nije u sistemu PIA i ne dobija subvencije,ne bih da se ponavljam samo uredba ne može da se zove po hektaru,već na donosioce potvrde o plaćenom PIO jer je moj hektar isti kao i svaki drugi

ja sam za da se ukinu sve subvencije i premije.
a da se cene svih poljoprivrednih proizvoda stabilizuju uz , recimo max 10%,dilatacije u toku godine
pa bi tako svi seljani ( i oni koji su cisti seljani i oni koji su u radnom odnosu a ipak rade zemlju, gaje stoku ...) bili jednaki i ravnopravni
pa ko je vredniji taj bi i imao vise zarade

@ novica

Eh, kad bi to samo moglo! Ali to je nemoguće, pa čitavo jedno društveno uređenje u kojem je to bilo primenjivano se raspalo.

Od kad je sveta i veka je onaj koji prodaje hteo da dobije više, a onaj koji kupuje da plati manje. Kako ti sad da nateraš privatne kupce da plaćaju onoliko ako u tome ne vide računicu. Nikako, ako im se ne isplati neće kupovati (pa posle izvoziti, prerađivati, itd.). I onda, ako je cena veća od one koju su kupci spremni da plate imaćemo cenu ali ne i kupca, a ne verujem ni da bi sad neko dao npr. kukuruze za 16din ako je realno da budu preko 20.

Država mora da obezbedi stabilnost u drugom obliku, da obezbedi ambijent da ne mogu da se izdogovaraju kupci iz neke branše, da onemogući monopole, da ima dugoročni plan šta i kako sa poljoprivredom. To podrazumeva i da ne mažu ljude sad sa halospevima kako su omogućili izvoz mesa i u istočne zemlje kad mi nemamo šta da izvozimo, da se ne hvale da će obezbeđivanjem kredita za stočarstvo taj problem odmah biti rešen jer se stočni fon ne može povećati odjednom već treba mnogo godina a uništi se očas. Ja ću smatrati da je ova država ozbiljno počela da shvata poljoprivredu tek kad neko zaglavi robiju zato što je stoka poklana poslednjih godina ili zato što je dozvolio monopol bez obzira u kom delu poljoprivrede.

Provac,tih 80%nije u sistemu PIA i ne dobija subvencije,ne bih da se ponavljam samo uredba ne može da se zove po hektaru,već na donosioce potvrde o plaćenom PIO jer je moj hektar isti kao i svaki drugi

Jesu isti hektari druže ali nisu ista primanja.On dobije jednom za ha 14000 i to je sve a ti dobijaš svaki mesec platu 30.000-50.000din i plaćen doprinos i zdravstveno.
I ovo je već dosta puta raspravljano i nebi trebalo opet ponavljati priču.

Ljudi o čemu se ovde priča u mom selu niko nema premiju za mleko. Dali je to u redu? Zaštom mleko od naših krava nije kao i od svih drugih? a plaćamo i PIO, Zašto moraš mleko nekome da daš pošto on hoće da bi imao 4-5 din po litru. Zašto ne daju premiju po kravi imaju oni evidenciju koliko krava ima u Srbiji.

Nazad
Vrh