Uradi sam

Za mene idealno ako je toliko.

Jbg ima 30 godina da smo radili sa njim pa se ne sećam tačno ali mislim da izgura toliko. Evo ovakav je naš

Bas je potreban neki tresac sita da nebi bilo zaustavljanja.
Znas li mozda kola je duzina i sirina sita

Pre mesec dana kupih veći "kotlić", upravo , od 20 litara (htedoh od 30 al nije bilo trenutno u ponudi), pa se zabavljao praveći "kotlanku" za isti, kad i koliko ugrabim vremena, bez "ripanje i nervozu".... 😃
Osnovni materijal je bio horizontalni bojler, ali , pošto je kotlić dosta širi, isekao sam obadva kraja, pa raširio spram kotlića...
Imao sam i neki stari klasičan pocinkovani bojler od 50 litara, pa mi je i on bio dodatna "građara"...😂
Šarke za vrata su od starih drvenih prozora....
Rešetka unutra je od rebraste 6-ce armature...
Cev , čunak je stari oluk...:ROFLMAO:
Nije loše ispalo....😁
Preostaje samo još da se isproba.... 🍻

Није лоше, али котлић без троножца није котлић. Ако дим не обавија котлић и ако не упадне мало пепела нема те ароме, ово му дође као на шпорету.

Uvek može kašičicom usuti malo pepela(ako je neophodno) i nadimiti na vatri koja već gori te gori :osmeh: ..
Za moj ukus ovo je odlično.
Skoro isto kao moja ranija za čvarke..

2 decenije kuvam kotlić na tronošcu, dosta je bilo pepela i dima....😃
Popizdim prošlog Proleća, kuvali društvo i ja kod mene, toliko je duvala Košava da nije moglo da se kuva, ubacimo kotlić (na tronošcu) u pušnicu, i tu prebacimo vatru, ni tada nismo uspevali, kuvalo se 5 sati, na kraju ispalo da smo samo isprljali tanjire koliko je bilo ukusno...😝
Imao sam onaj kotlić kao za riblju čorbu, ni poklopac nije pomogao koliko je vetar nosio...
Zato sam kupio ovakav kotlić, da mogu kotlanku napraviti za njega, za taj stari kotlić, zbog oblika, je to nemoguće...
Imam dve oranije, jednu od 50 i jednu od 80 litara, zato sam hteo da kupim kotlić od 30 litara...
Dosta njih pozajmljuje i nosi od mene tu manju oraniju od 50 litara kada se kuva gulaš za veće društvo, lovce, fudbalere...
Vidim kod kolege, napravio "kotlanku" od običnog bojlera, nešto najprimitivnije, samo isekao otvore za vrata, dim i odgore gde će staviti kotlić, koji visi do pola, jer je širok i ne upadne ceo, a nogare mu neko navario od rebraste 6-ce armature, ne smeš promešati kotlić koliko se klati....
I tako primitivno, pa se lepo skuva, i opet ne razmišlja o vetru, a ukus ne bude ništa lošiji neg' na tronošcu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh