kanački
Član
Od koliko litara je kotlic ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imate slike cerupaljki u temi o zivinarstvu
http://poljoinfo.com/zivinarstvo/268erupanje-tovljenih-brojlera/45/
Malo majstorisanja, od stare pokvarene rotacije skinuo magnete, napravio nov nosac, na njega pricvrstio gabaritno svetlo koje sad po potrebi mogu staviti gde bude potrebno, sejalica,spartac....
Дај слике чекамо.Ja sam danas poceo da pravim rostilj, presekao sam na pola kazan od bojlera, uradio rasklapajuce nogare... Za sutra ostaje da napravim resetku, i postolje za pribor... Bice slika kad zavrsim...
Da li mozes samo da mi kazes koja je debljina lima za korito (za dno i bocne strane), debljina lima za poklopac i dimenzije cevi-kutija za mesaonu. I cemu sluze dva kruzna otvora na poklopcu! Hvala puno Posto vidim da je robinson banovan, da li ima neko drugi da pomogne oko ovih informacija, posto planiram sto pre ovu mesaonu da pravim, pa su mi ove informacije presudne. Hvala svimaPosto se najvise ljudi interesuje za mesaonu evo nekih slika kako se pravi i tehnicki crtezi mesaca i korita. Mesaona je kapaciteta 150kg mada uglavnom mesa samo 100kg. Vreme mesanja smese je 4 minuta a punjenje i praznje se vrsi za par sekundi jer se iznad nalazi usipni kos u koji se ubacuje smesa iz mlina, u samoj mesaoni se mesa druga tura a ispod je bunker iz koga spiralni transporter vuce smesu do vage na kojoj se sipa u vrece. Pogon se dobija od motora od 2,2kw sa reduktorom tako da na izlazu ima 60 o/min. Ranije je bio motor od 1,5kW sa 50 o/min i nije bilo problema u radu. Nasa mesaona je napravljena pre 15 godina i za sve ove godine samo smo jednom menjali lezajeve (konusno valjkasti) a dnevno izmesa od 1000 kg do 2000kg koncentrata. Sto se samih mesaona tice horizontalne protivstrujne mesaone su najbolje sto se tice mesanja a narocito kad je hrana za koke nosilje gde ide 7 kg krede koja je dosta teska a sitna. Ovo je samo deo slika a ostale postavljam cim dobijem malo vremena da sredim dokumentaciju.
Post je spojen: [time]1291306934[/time]_________________________________________________
Evo jos par slika a sutra stavljam i stvarne slike kako izgleda u radu.