Unutrašnjost štala

junice 25-30 l ima slučajeva da bude i više a sve ispod 25 izbacujem a krave uglavnom oko 35-45 u vrhuncu laktacije za petnaestak godina imao sam tri rekorderke sa po 50 litara dve crni holštajn i jedna simentalka kojoj sam kupio mater iz vajske iz srbije i bila je iz domaćeg uzgoja (čisto da se zna da smo i mi nekad imali kvalitetnu robu a ne samo zapadnjaci)

Svaka čast,baš inpresivan rezultat.

---------- Poruka napisana u 08:11 ---------- Prethodna poruka je at 08:05 ----------

Kod nas (bar u mom selu) Kad bi rekao da ne bacaš slamu pod krave i ne idu na " pašnjak" kupili bi ti odmah kartu za ludnicu.
Inače jedan od mojih komšija drži oko 40 krava,svaki dan isporuči 250 l mleka,rasni sastav katastrofa,od ranog proleća do kasne jeseni (čak i danas) tera ih na pašu gde prelaze i po 10 km.On zadovoljan.
Zar nije bolje držati 10 krava ljudski nego 40 na štap i kanap?

Moguće,nisam u toku ja se ionako ne bavim govedarstvom .Mada nisam siguran koliko je tvoja pretpostavka tačna jer ako bi držao za sistem krava -tele mislim da bi gledao da ima mesnu rasu a ne svakakve meleze.Samo mi zbunjućuće da iako drži sistem krava -tele ne podigne mlečnost za bar 4-5 litara po grlu mislim da mu to nije teško a rezultat bi bio očigledan.No svako radi kako mu je lakše i misli da je bolje.Ja znam da ako bi držao krave sigurno mi komšija ne bi bio ni primer ni uzor.

eto vidiš on ima 250 litara od 40 komada a meni je minimalno mjesečno 250 l a imam 80% junica u stadu 16 na muži i dve junice pred telenje.a to za ludnicu je tačno kad sam kupio rolo presu bila katastrofa u selu pošto je bila prva te to će se upalit te kako će on ranti krave sa tim te tu nema lista 100 mana našli sad me mole da im napravim

Pankin,imaš 250 litara po grlu ili od svih,dbevno ili mesečno-nešto mi je to malo ili si pogrešio u pisanju.

dnevno prijatelju od 250-350 litara zavisi kako su krave poteljene
b3n9s2.jpg
2ez3hvp.jpg
bi6iz8.jpg

---------- Poruka napisana u 13:00 ---------- Prethodna poruka je at 12:54 ----------

da moja je greška 250-350 dnevno ne mjesečno imaš gore otpremnicu od danas plus dvadeset litara telad i supruga uzela 10 litara za sir

pretpostavljao sam da je dnevno jer ja sad momentalno imam oko 80l sa 5 krava a 2 treba još malo da zasušim

Zanimljiv je ovaj vanjski dio gdje se vidi terasa na stubovima. Iznad terase (unutra) je kanal za izđubravanje.

---------- Poruka napisana u 21:40 ---------- Prethodna poruka je at 21:34 ----------

Ležište je od cigle koja je utisnuta u beton.Pored toga što je toplo brusi papke .

Nazad
Vrh