milovan64
Član
Blago brujanje iz reduktora je kod njih "normalna stvar" jer je u pitanju pravougaono uzubljenje koje stvara zvuk i kada je sve u redu. Ti moraš da podigneš zadnje točkove od tla,pa da ih prodrmaš i vidiš da li ima zazora. Ako ga ima ,onda su u pitanju ili zavrtnjevi na ležajevima, ili istrošenja u samim ležajevima. Ako je i reduktorima uvek bilo po 2 litra hipoidnog ulja, nije došlo do kvara, ali ako nije bilo ulja onda to može da bude problem. Samo razdvajanje deklova reduktora nije komlikovan posao, ali treba ti pomoćnik, jer je u pitanju dosta težak deo da bi ga čovek sam prihvatio i spustio na podlogu. Sam reduktor je oslonjen na dva masivna kuglična ležaja koji teško stradaju ako su bili u ulju, tako da problem možeš da umanjiš samim pritezanjem zavrtnja na većem zupčaniku reduktora. Taj zvuk i lupkanje je kod tebe, kako kažeš, malo glasnije, ali nije ništa opasno, to se javlja kod svih Univerzala. Prodrmaj ti točkove, pa da se čujemo večeras, za dalju akciju.Postovani,
Imam Univerzal 445,u zadnjim točkovima se cuje jako brujanje a kad krećem iz mesta čak i neko drobljenje i cimanje i lupanje.Verovatno je to problem u bočnim reduktorima,Zanima me šta li to može biti i kako da otklonim taj kvar ,jer kod mene u okolini nema majstora za univerzale a mislim da to mogu uraditi sam,naravno uz vašu pomoć.