Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
javlja mi se da bi se tu dalo napraviti predivnih slika. prijatno iznenadjen odlukom rodjenog beogradjanina i naravno puna podrskaNeskebg je napisao(la):Pocetkom 80-tih moje selo Lipovac u okolini Gornjeg Milanovca je brojalo 110 kuca, sad jedva da ima vise od pedeset u kojima zivi narod.
Osnovna Skola u Vracevsnici je brojala 1100 djaka i radila je u dve smene, sad radi jedna smena a uskolu ide oko 200 djaka!
80-tih godina bio je trend naglog napustanja sela i odlaska u grad. Tako su domacinstva po selima pocela polako da umiru, njive su zaparlozene, kuce se urusavaju, a stocnog fonda je ostalo tek toliko za prezivljavanje. Za to je glavni krivac drzava koja je odobrila ovaj emigracije.
Od moje kuce do Gornjeg Milanovca ima 15 kilometara i stize se za pola sata autobusom a kolima za 15 minuta. Od Vidikovca gde zivim do Novog Beograda gde radim imam 13 km i u proseku mi treba 45 minuta.
Posle dugog razmisljanja cvrsto sam resio da napustim Beograd u kojem sam rodjen i odem u moje selo odakle su mi preci i da zapocnem neki novi zivot.
poucen iskustvom iz poslednjih 20-ak godina ne mogu nikako da se slozim. novac koji uplatimo fondu nikada nam se ne vrati nazad i zato sam ja sebe obezbedio na drugi nacin. iskoristih par dobrih godina za seljake /pre nego su nam dosle demokrate/ i kupih sebi nekretninu. izdavanjem u zakup iste imacu svoju penzijicu + naslednici ce trljati rukeBibliotekar je napisao(la):@ Maestro
Važno je uvek ohrabrivati mlađe ljude da svaki zarađeni dinar prvo uplate u fond PIO a da svakodnevno žive od ostatka novca !!!
Starost se neumitno približava (hteli mi tO ili NEeeeeeeeeeeeeeeee )
Doslo je vreme da u malo pasivnijim krajevima,ni kucu ni zemlju nece niko ni na poklon.Deda Lala je napisao(la):Gledam ovo što se prikazuje na ovom delu foruma o kućama u kojima nema više nikog,pa me prosto jeza podilazi.
Zar i onima čije su kuće nije zao što propadaju. Ne bi li bilo korisnije da ih daju da u njima neko i besplatno živi i radi okućnicu i imanje nego da ovako propadaju?