Uljana repica

Odg: Uljana repica

Ima li neko informaciju o ceni uljane repice?
Ponistila sam 10 ha, a moram razduziti seme.

Kod nas plaćaju 27.5 din avansno, a ostatak, "kad budu znali cenu" :nono: :udri: Da se ne zeznu slučajno pa da daju dinar više nego što moraju! :zli: :zli: ::lose::

Pa to me i muci, ni ovi ne znaju cenu, a mogu da platim po fakturi (izadje oko 6.600 po sj ) ili da cekam cenu , pa da platim u paritetu 210kg za jednu sj.
Znaci da bi cena repice trebala biti oko 31,5 din da bi mi bilo svejedno kako cu se razduziti.

Ja sam imao 6400kg na malo više od 5jutara... vlaga 8.9% primese 2.1%

Pa od čega bi se oni inče bogatili ako nam plate tu cenu? :zli: :zli: :nono: :nono: :udri:

Po prvi put sjetva repice kod nas. :D
Prije rotodrljanja je izorano i dva puta tanjurano.

uljana repica posejana pre 2 dana.. sa malim zakasnjenjem pisem.. predsetvena priprema oranje strnjike i odma 1 tanjiraca, odstojalo 2-3 nedelje jos jednom tanjiraca,baceno po 200 kg/lanac NPK 15/15/15 , setvospremiranje :D seme je pionirovo nzm tacno koja sorta.. posejao 5 lanaca u tabli :D :ppozdrav: :ppozdrav:
prvi put sam je posejao u zivotu :D

Kod nas posejana uljana repica neka je već ponikla a zadnja je sejana LG LADOGA

pre neki dan je otac prolazio autom i video da su u Vrsackom ritu prskali uljanu repicu protiv korova. Posejana je pre vise od mesec dana i odmah je pokisla i nikla 100%. Da ne bude zabune ne pricam o svojoj repici nego o kozna cijoj.

2r5dizq.jpg

Post je spojen: [time]1286734761[/time]

2lx5q1.jpg

Post je spojen: [time]1291668976[/time]

Pozdrav svim proizvodjacima.Citam vase muke oko prodaje i nepostovanja cijena itd, i nemogu vjerovati da je i dandanas dole tako,pa me interesuje zasto se ne okrenete izvozu?U stvari da li mozete izvoziti.Vjerujem da vam mogu pomoci u tome.Ako se dogovori cijena ona se ispostuje do kraja bez obzira ako se nesto promijenilo u medjuvremenu.Medjutim da bi to bilo realno morate se skupiti, mozda preko foruma i dati zajednicku ponudu(normalno ukalkulisite zaradu)a ja cu vam naci kupca koji ce vas ispostovati.Puno pozdrava iz ledene Danske i donar urod.Obrad

Nazad
Vrh