Uljana repica

Odg: Uljana repica

Hibrid triangle, a trebala bi da je veća... Repica lokalnog polj.kombinata već cveta, ali oni su jesenas zalivali....

Danas sam oprskao protiv buba....

keagt2.jpg

Te iste bube sam ja imao juce na jabukama, prava najezda. Sreca da je vec faza precvetavanja pa nece biti neke stete.
Na 100 metara od mog vocnjaka je repica pa su valjda odatle dosle.

Neko mi reče da je to "rutava buba" E sad ja neznam.... Prskao sam ih "cipkord+hlorpirifos"-om (ima više naziva za preparat) I sad ih ima manje ali još uvek se vidi podikoja... Moraću da prskam ponovo!

ne izgleda loše ima gdje koja rupa gdje je rjetka ali nije loše kako je nekima
SDC10874.jpg

SDC10872.jpg

pčele rade
SDC10897.jpg

Kakva vam je računica za uljanu repicu, osim što lepo izgleda kada cveta. :sreca:

@MITYU
toje il rutava buba ili repicina pipa, meni savetuju da ne prskam
Post je spojen: [time]1272573594[/time]

23kvwqc.jpg

Kod mene je rutava buba i juče sam prskao i opet je ima... Kažu da je problem jer daleko leti....

stigla bocna kosa, sutra postavljam slike.
Rutava buba se jako dobro sakriva, aktivna je od 16 stepeni nagore i treba da napada samo obode parcele. Ksanije ce se preseliti na druge cvetnice

repica je počela žutiti e sad zbog kiše ili počela sazrjevati

SDC12582.jpg

SDC12581.jpg

Dobra ti je repica! Evo u našem ataru ima i ovakvih:

t9gmk2.jpg

Pazi, kod nas su repice i inače slabije jer su kasno nikle jesenas, pa ih je još i rutava buba desetkovala, inače i ne izgleda toliko loše, mahuna ima podosta, e sad kako će naliti zrno.... Baš ću da je pratim, jer mi je usput kad idem prema mojim njivama

Ja sam vršio moju juče, 2200kg/ha vlaga 11% primese 2.2 a vršio sam i onu sa slike gde je cvetala "crveno" i tamo sam napabirčio gazdi 1750 kg a površina je oko 2 ha... Još bi tu bilo i više nego je taj deo atara 18.06. potukao led, pa je puno repice prosuo... polomio stabljike, poleglo strašno.....

Nazad
Vrh