Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Te iste bube sam ja imao juce na jabukama, prava najezda. Sreca da je vec faza precvetavanja pa nece biti neke stete.
Na 100 metara od mog vocnjaka je repica pa su valjda odatle dosle.
Neko mi reče da je to "rutava buba" E sad ja neznam.... Prskao sam ih "cipkord+hlorpirifos"-om (ima više naziva za preparat) I sad ih ima manje ali još uvek se vidi podikoja... Moraću da prskam ponovo!
stigla bocna kosa, sutra postavljam slike.
Rutava buba se jako dobro sakriva, aktivna je od 16 stepeni nagore i treba da napada samo obode parcele. Ksanije ce se preseliti na druge cvetnice
Pazi, kod nas su repice i inače slabije jer su kasno nikle jesenas, pa ih je još i rutava buba desetkovala, inače i ne izgleda toliko loše, mahuna ima podosta, e sad kako će naliti zrno.... Baš ću da je pratim, jer mi je usput kad idem prema mojim njivama
Ja sam vršio moju juče, 2200kg/ha vlaga 11% primese 2.2 a vršio sam i onu sa slike gde je cvetala "crveno" i tamo sam napabirčio gazdi 1750 kg a površina je oko 2 ha... Još bi tu bilo i više nego je taj deo atara 18.06. potukao led, pa je puno repice prosuo... polomio stabljike, poleglo strašno.....