Uljana repica

Odg: Uljana repica

prinos ove godine je bio 3t/h cjena 240e/t

evo ja još pripremam i gledam u nebo nebi li koja kap pala

P1010071.jpg

malo se praši ovo je slika van iz kabine (nevidim ništa ni ljevoni desno ni iza samo napred )
P1010073.jpg

ispada bolje nego sam se nadao ,ovo je prvi trag po oranju , možda prođem još jednom
P1010075.jpg

Ja sam danas orao pod repicu.... Kod nas ima u ponudi pioneerovo seme repice... sta znate o njemu?

e momci ovako PERKO ili STOCNI KELJ ili ULJANA REPICA su iste ali iste biljke...ovde prve dve su jedna biljka :D a uljana repica je isto isto izgleda raste razvija e stvara mahune nemozes je prepoznati samo ima mnogo vecu kolicinu ulja u njenom semenu sejali smomi ovde i sad seje komsa ja nisam hteo jer sejem dosta PERKO (uslikacu vam da vidite) mogu reci da on nosi seme na otkupnom mestu da bi uzeo njene otpatke ili ti posle cedjenja sta ostane i to daje kravama mnogo je dobro za mleko....

da li se uljana repica može skidati zmajem, ali da se nekako postavi ta vertikalna kosa? Da li treba još nešto da se uradi na kombajnu od adaptacija? :cao:

kod nas su radili sa obicnim hederom,znaci bez te adaptacije.
koliko su imali gubitaka nemam pojma.

KishRobert je napisao(la):
kod nas su radili sa obicnim hederom,znaci bez te adaptacije.
koliko su imali gubitaka nemam pojma.
kod nas se isto radi nista se nedira ka kombajnu i ja takodje vrsim sa JD-om a komsa sa zmajem samo podignes vitlo do kraja i vozis jer je uljana repica ustanju od najmanjeg udarca vitla da pukne i prospe zrno to je mana ona ima samo 2 3 dana roka da je vrsis inace popuca pa je seme po zemlji ili je zelena zajeb... je ona ...

U kom stadiumu vam je repica,uzrastu kakvo je trenutnostanje . Posejaosam 20h tiangl i Milena
al nisam hteo sejati sa imt sejalicom pa sam platio i majstorje uspeo da poseje sa neverovatnih 7.5 8 kg/h :zli: :zli: :zli: i jos sam mu platio racunam da cu zbog semena umanjiti prihod za 500e a prinos za 10-20% , da bude crnje na vise parcela ima prekida smajstor sejao sa praznom sejalicom ,imam parcelu od40a nema nista :zli: :zli:

jos je nisamk vidio posle snjega ali prije snjega je bila u fazi 5 do 6 listova
ta ti je kilaza za trijangl prevelika maksimalno 3kg/h

Ja sam sejao sa oltovom 30-rednom i uspeo sam da posejem oko 3kg/ha. Lepo je niklja ali se bojim da je mala, ako bude golomrazice :nono: imama i sliku, slikano 24.11. od onda je rasla ali se bojim da ne izmrzne...

2mg026r.jpg

Gde mogu ja da nabavim seme uljane repice treba mi 1 kg za seledecu godinu. Ja bih to posadio i kosio posle cvetanja .Dali moze da se nabavi bez ugovaranja?

siks je napisao(la):
Gde mogu ja da nabavim seme uljane repice treba mi 1 kg za seledecu godinu. Ja bih to posadio i kosio posle cvetanja .Dali moze da se nabavi bez ugovaranja?
Moze kako da ne javi se na PP

Zbog kolicine semena ostaviosam je neizvaljanu da bih smanjio klijavost , a jedan stari cika kaza da akoje nevaljana grumenje je stiti od vetrova( verujem da moze dok je mala) sutra cu ubaciti par slika. sejaosam je sredinom oktobra vucnom tanjiracom, o oranju nisam razmisljao zbog tvrdoce zemljista i rentabilnosti.

znaci danas
2qs43uf.jpg
20sso75.jpg

Post je spojen: [time]1261855478[/time]

Post je spojen: [time]1261855723[/time]

Imam dojavu da ce cena preci preko 600e za tonu. Na skretanju za Indjiju sam video 3 parcele koje fenomenalno izgledaju , dal im je domacin mozda na forumu.
mityoo je napisao(la):
Ja se bojim i da odem da pogledam....
prolazim svaki dan pored jedne parcele i gledam kako nestaje , uzrok povrsinske vode. Minimalni sklop je 25 biljaka po M2 ispod toga treba razmisljati o preoravanju :cool:

Ja na tom potesu nemam(hvala bogu) problema sa vodom!

Nazad
Vrh