Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Odmah kada izađe sva samonikla pšenica, a pre bokorenja. Biće kasno ako se izbokori, jer se tada teže uništava. I dok ne padnu temperature.Sa cime prskati repicu sada u jesen od samonikle psenice,i kada?
Prvi put je sejem, posejana pre 7 dana, pocinje da nice
U žetvi nije poželjno da ima više od oko 300.000 biljaka, tako su mi rekli oni kojima verujem.u sredu i četvrtak posejao repicu,ipak se odlučio na 50cm,po tabeli 4 cm,na kraju kad sve saberem i oduzmem i mnozim i delim 430000/ha,u petak prešao sa kembridz valjkom,sad lepo kisne.Prskao bi totalom samo što ne znam oćul uspeti pre nicanja.Sorta umberto
Za nicanje si možda upravu (zavisi od uslova)ali ako se povalja ima manje mesta (grudava) gde bi se krili štetni insekti. Tako kaže naš kolega čije mišljenje izuzetno cenim.Nisi trebao valjati, setva ti je super, mi smo izbacili valjanje,bolje nice iza ne valjanog. Ja sam posejao 19,20,i 21 sve je niklo za 6 dana na redove se vidi. Sejao sam na 25 zitnom, dogodine i mi prelazimo na 50 cm i redju setvu
Kažu da je kukuruz najbolji predusev, ako se naprave uslovi da nikne.U dva navrata zavrsili setvu, prvi dan setve 20.09 zavrsili 28.09. Predusevi uljana, suncokret, imamo nesto i na kukuruzista, koja smo takodje savladali 2prohoda tanjirace. Setva na 12,5 gadjali smo 550k biljaka, seme tretirano gaucom i biognezdo. Djubrivo fosagro 10 26 26, nije nam drhtala ruka, isporuceno 145kg/kj kroz setvu, na kraju zalila lepa kisa.
@talianu u akcijidrugi deo umesao ja prste na kukuruzovini.