Uljana repica 24/25

Sa cime prskati repicu sada u jesen od samonikle psenice,i kada?
Prvi put je sejem, posejana pre 7 dana, pocinje da nice

Mislim da nema. Ista su porodica. Nadji na netu preparate Salsa i Chaco šta skidaju pa proveri.

u sredu i četvrtak posejao repicu,ipak se odlučio na 50cm,po tabeli 4 cm,na kraju kad sve saberem i oduzmem i mnozim i delim 430000/ha,u petak prešao sa kembridz valjkom,sad lepo kisne.Prskao bi totalom samo što ne znam oćul uspeti pre nicanja.Sorta umberto

Nisi trebao valjati, setva ti je super, mi smo izbacili valjanje,bolje nice iza ne valjanog. Ja sam posejao 19,20,i 21 sve je niklo za 6 dana na redove se vidi. Sejao sam na 25 zitnom, dogodine i mi prelazimo na 50 cm i redju setvu

Nisam valjao sa teškim valjkom,baš zbog toga jer kod nas jedan seje već par godina,i svake godine predje sa teškim kembridz valjkom i vidim da stalno pati repica tokom nicanja.Pozajmio sam od drugara nošeni kembridz,nije pretežak taman malkice poravnao zemlju i sitne grudvice razbio.

Petak posijan Umberto, žitna sijačica 12.5 razmak.. jučer i danas fina kiša nadam se za 7-8 dana da je vani. Površina 3 hektara.

Sijem tako već nekoliko godina, 2.5 do 2.8 kila po hektaru i pokazalo se dobro. Nema bolesti a prinos je oko 3.5t.

Juče smo gledali neku repicu na 50 ,posejane vrste u tragu traktora se vide ostale slabo.
Prošle g isti vlasnik ista kombinacija imali su baš ti redovi u tragu traktora problem u nicanju.
Posejao žitnom nešto na 12,5 nešto na 25.
Kad se ovremeni krećem na 50 cm pneumatskom.

Ja sam žitnom sejao ali svaka 3 lula (37,5cm) razmak između redova a što se tiče valjanja nemojte valjati odmah iza sejalice ako ima dovoljno vlage i crni se za sejalicom, sačekajte par sati ako treba da se taj površinski sloj osuši i da ne lepi na valjak a i na gume pošto kad ga zagaziš po mokrom onda je uvek pokorica.

U dva navrata zavrsili setvu, prvi dan setve 20.09 zavrsili 28.09. Predusevi uljana, suncokret, imamo nesto i na kukuruzista, koja smo takodje savladali 2prohoda tanjirace. Setva na 12,5 gadjali smo 550k biljaka, seme tretirano gaucom i biognezdo. Djubrivo fosagro 10 26 26, nije nam drhtala ruka, isporuceno 145kg/kj kroz setvu, na kraju zalila lepa kisa 😁.
@talianu u akciji😂 drugi deo umesao ja prste na kukuruzovini.

Nazad
Vrh