Uljana repica 24/25

Sejao jedan prijatelj iz sela i nije se proslavio (rekao je da više neće) ali nije prskao hirošimom. Mislim da je prskao monsunom ili laudisom.... Sve u svemu iz hirošime bi mogao smetati nikosulfuron i mezotrion (ako se dobro sećam recepture hirošime).

I ozbiljna je suša, a to bi godilo da može jer kod nas oranje je nemoguća misija a jako lepo se tanjiraju parcele što smo sklonili u silazu ,al videcemo

Rizik je posejati, baš kao i moja situacija... Prskao sam strništa sa totalom i dikaminom a zaboravio sam da 2.4D iz dikamina ima i zemljišno dejstvo... Preoraćemo njive, posejati pa šta Bog da. Ako ne uspe, posejaću kukuruz na proleće. Nisam nikad poništavo usev pa eto pružiću sebi priliku. :)

Da li je dovoljno za repicu samo tanjiranje bez oranja ili grubera? Planiram da je ove godine možda posejem po prvi put.

Na koju dubinu sejete?Razmišljam da opičim sa nodetkom pa šta bog da 🍺
2cm.....uvijek sam sijao oltovom i bilo je TOP
Raonici za repu plus onaj točak ispred raonika sa malom ralicom,i iza podigneš zagrtače,da ostanu samo gusani točkovi,i to je to
Sklop 500 000

Ne misliš da je rano za finiš?
Sad je tanjiranje idealno. Ako bude korova prskacu pre ili posle setve.

Ove slike su iz parcele koja je bas zeznuta za pripremu.

plQs2mE.jpeg

rwZQ9pn.jpeg

Planiram da sejem uljanu repicu pa me zanima da li može nodet sejač da poseje? I ako može koje ploče idu tj koliko rupa i koji je prečnik rupe? Bio bih među pionirima za ovu kulturu u mom kraju.

Ove godine ništa od repice, najavljuju kišu,što je dobro, al za 10tak dana temperatura 9 do 21 stupanj, naglo zahlađenje, ako je njima za vjerovati, kako će to utjecati na nicanje?

Planiram da sejem uljanu repicu pa me zanima da li može nodet sejač da poseje? I ako može koje ploče idu tj koliko rupa i koji je prečnik rupe? Bio bih među pionirima za ovu kulturu u mom kraju.
100 rupa promjer rupe 1mm
Sklop 490 do 530 000
Raonik za repu, plus onaj točkić s ralicom ispred
Međuredno sam stavio na 44cm
Dubina sjetve oko 2,5cm

Tako napravi i nema greške, prinos sam imao 3,8 do 4,2t na hektar

Na videu je prinos 4,2t prošle godine, dkc

• Like
Reagovanja: obi
Umberto se meni bolje pokazao od Pioneera.Uzimam zasticen tj.sa insekticidom i od onda mislim treca godina da ce biti ovo, nemam problema sa osom listaricom.

Nazad
Vrh