Uljana repica 2025-26

mi smo ovde obavezni po zakonu plodored pa se podrazumeva.
E vidiš, mi nismo pa se ne podrazumeva. A ljudi su, da bi se izbegao kukuruz, znali sejati ovako: repica, repica, pšenica, repica..... Na kraju krajeva, sve je to ne bitno. Čovek je pitao koliko može očekivati kg/kj, ja odgovorio realno i sad samo bzvz nižemo postove....

Nismo obavezni, ali po pravilniku naravno zbog toga umanjuju poticaj što je glupo jer nema nikakve tolerancije niti su ikog pitali jel je to kod nas izvedivo. Kod mene nije i meni su umanjena krenula.
druze nisi u pravu obvezno je!.plodored nije ekoshema koja je dobrovoljna nego plodored je uvetovanost.nama je tako receno u agenciji pre mesec dana kad nam je stigao mail da za odredene parcele krsimo uvetovanost gaec7.a to su vecinom parcele gde smo sejali psenicu na psenicu au tim delovima atara samo psenica uspeva donet neki rod.dobili smo za 2024 sad nedavno za 2025 i dobit cemo i za 2026.i zbog toga imamo umanjenje poticaja sve vece jer krsimo pravilnik iz godineu godinu.
Znaci druze plodored je jedan od uveta da uopce dobijes poticaj.ak ga ne zadovoljis idu sankcije

Sta radite kad skinite uljanu ?Da li tanjurate ili gruber?Kad ?Ja cu cekati kise pa tanjuraca i na jesen oranje.

Сећам се у фирми, пре 30-ак година имали имали неки стари змај, можда универзал комбајн, без кабине. Само то је косио па кад уради.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

druze nisi u pravu obvezno je!.plodored nije ekoshema koja je dobrovoljna nego plodored je uvetovanost.nama je tako receno u agenciji pre mesec dana kad nam je stigao mail da za odredene parcele krsimo uvetovanost gaec7.a to su vecinom parcele gde smo sejali psenicu na psenicu au tim delovima atara samo psenica uspeva donet neki rod.dobili smo za 2024 sad nedavno za 2025 i dobit cemo i za 2026.i zbog toga imamo umanjenje poticaja sve vece jer krsimo pravilnik iz godineu godinu.
Znaci druze plodored je jedan od uveta da uopce dobijes poticaj.ak ga ne zadovoljis idu sankcije
Pa upravo to i pričam, uvjet je da se dobije poticaj, to ne znači da moraš to i poštivati ako taj poticaj ne želiš. Problem kod nas se svodi što mi više nesmijemo gledat da proizvodimo i sijemo kako nam odgovora i da planiramo proizvodnju, nego se mi stalno vrtimo oko toga što smijemo, a što nesmijemo. Oni su pravilnik napravili, ali debil koji ga je pravio nije pitao jel je to provodljivo. Kod nekoga i je, ali ostali koji to nemogu pratit, nema pitanja jel možeš ili ne, odma smanjenje potpora.

Ne zamerite ponovo cu pitati pokusacu repicu na 24 jutra, jer moram da pobegnem od soje, a i kuruz mi je i prosle a izgleda i ove cvetao u onih 5 dana 38-40C Pa moram u repicu i psenicu, tj psenicu sam vec 2-3 bez plodoreda pa bas ne vidim gde nego u repicu, suncokret i secerna mi nisu opcija. Ko zna pomogao bi mi . Sejačicu sam našao onu preciznu za sitno seme. Pomoć informacije ko zna. 1. Da li je KWS umberto dobra opcija , pri tome nije mi cilj 5+ tona u savrsenoj godini nego u ovakvim prosečnim sa visokim temperaturama da gadjam 4-4,5 tone ali da ne podbaci tj da li je otporan na mraz, bolesti, pucanje mahuna, susu ne otporan ali bar zilav izdržljiv 2. Koliko prskanja insekticidom i kada datumski okvirno se pojavljuju. 3. Da li je bacanje para ili se mora u repici regulator rasta konkretno za kws umberto, fungicid u cvetanju i nesto protiv pucanja mahuna. 4. Da li mora kombajn sa adapterom ili moze da se izvučem i sa običnim kombajnom uz napomenu kombajneri su vrhunski imaju nove klas i fendt kombajne i bas precizno strpljivo rade Ko zna pomoć je dobrodošla ili iskustvo i savet čak i privatno da mi se javi hvala

Do sad sam ima setvu na 50cm,1 vreća na 8kj.Ove godine sve ide na 70cm,i vreća i dalje na 8 kj.Ove godine prosek na 40kj 18meteri/kj.extra zemlja,vrlo loša zemlja kad sve saberem i podelim lep prosek

Do sad sam ima setvu na 50cm,1 vreća na 8kj.Ove godine sve ide na 70cm,i vreća i dalje na 8 kj.Ove godine prosek na 40kj 18meteri/kj.extra zemlja,vrlo loša zemlja kad sve saberem i podelim lep prosek
Ako moze par informacija:
1. Koji si hibrid imao?
2. Koji precnik rupa je na plocama?
3. Sejano Nodetkom?
4. Koji je razmak u redu na 50 cm?

A s obzirom da se posle psenice tanjira,jel sirak kasnije probije kroz repicu ili se prska protiv sirka,i kad se prska?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Nazad
Vrh