Uljana repica 2025-26

mi smo ovde obavezni po zakonu plodored pa se podrazumeva.
E vidiš, mi nismo pa se ne podrazumeva. A ljudi su, da bi se izbegao kukuruz, znali sejati ovako: repica, repica, pšenica, repica..... Na kraju krajeva, sve je to ne bitno. Čovek je pitao koliko može očekivati kg/kj, ja odgovorio realno i sad samo bzvz nižemo postove....

Nismo obavezni, ali po pravilniku naravno zbog toga umanjuju poticaj što je glupo jer nema nikakve tolerancije niti su ikog pitali jel je to kod nas izvedivo. Kod mene nije i meni su umanjena krenula.
druze nisi u pravu obvezno je!.plodored nije ekoshema koja je dobrovoljna nego plodored je uvetovanost.nama je tako receno u agenciji pre mesec dana kad nam je stigao mail da za odredene parcele krsimo uvetovanost gaec7.a to su vecinom parcele gde smo sejali psenicu na psenicu au tim delovima atara samo psenica uspeva donet neki rod.dobili smo za 2024 sad nedavno za 2025 i dobit cemo i za 2026.i zbog toga imamo umanjenje poticaja sve vece jer krsimo pravilnik iz godineu godinu.
Znaci druze plodored je jedan od uveta da uopce dobijes poticaj.ak ga ne zadovoljis idu sankcije

Sta radite kad skinite uljanu ?Da li tanjurate ili gruber?Kad ?Ja cu cekati kise pa tanjuraca i na jesen oranje.

Сећам се у фирми, пре 30-ак година имали имали неки стари змај, можда универзал комбајн, без кабине. Само то је косио па кад уради.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh