Uljana repica 2023/2024

A verovatno nemaju ni sa Suboticom. Ja bih ipak rekao (dodao je ipak bolja reč) da svako radi kako može i prema svom tipu zemljišta.

Poslednja izmena:
Можемо ми тровати по пшеници, а шта ћемо са лединама, путевима, јендецима и којекаквим алугама. Мишева има и превише само да молимо Бога да буде што више магле.

То ми је ветеринар рекао док сам био у друштву једног повећег ратара. Фурадан и остале комбинације отрује једног орла који је могао стотине мишева да потамани. А колико отрова треба за стотине мишева и колико времена. Све је повезано у природи.

U tom redu gde su repice sa slike imam i voćnjak,jabuke.Prvi put sam doživeo da su miševi sa par staabala do kanala pojeli -izgrizli jabuke i to po celom drvetu od dole do gore.
Imam gnezndo vetruški na voćnjaku,čuvam ih ko oči u glavi al ima previše miševa,džaba.
Promoter pionira za naš teren mi je skrenuo pažnju o povećanom broju glodara na jednoj svadbi sredinom septembra.

I kod mene prelaze.... 3-4 reda pored komsije je pojedeno sa leve i desne strane na 5 mesta....niko jos nije uzorao nista... Rupe na hiljadu

Ceka regulator,iako ga trebalo ranije uraditi.
3278ee3a177b226f2e0698eb5632b678.jpg

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk

Danas bio do Temišvara,repice uz put iz nekih tabli koje pratim,sejane pre kiše (24.09) sad izgledaju odlično.U odnosu na moje isto otprilike vreme setve,bolji porast,jača masa,bujnija.
Oni su radili jednom teška tanjirača,setva Horš za direktnu setvu, valjak .To sam upratio_Od đubriva ne znam šta su koristili.Danas sam video da truju miševe ciklonom.

Nisam pričao sa traktoristom bio je u radu,samo sam izašao da vidim u pitanju su neke pelete tanke kao špagete,plave boje.Samo obode parcele su radili.
Koja je AM pojima nemam.

ne sme se ciklonom

kod nas se dele kazne vec zbog toga

lovci intervenisali i podneli prijavu

Онда нека се ловци организују па место лова на зеца и фазана нек помогну у тровању мишева.

Онда нека се ловци организују па место лова на зеца и фазана нек помогну у тровању мишева.
Jest van teme al ima i onih sa zračnicom i optikom što love miševe. Dobar sport. Još samo da se organizuje takmičenje. :osmeh:

Nazad
Vrh