talianu
Član
Imam i ja još 20 kj al razmišljam da odustanem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od skidanja pšenice samo jednom tanjirano+jedan Gruber+germinator? Kod mene je sve zazelenilo pa je išao još jednom gruber. Kojim djubrivom i u kojoj količini je djubreno?Redukovana obrada,jednom tanjirano,jedan prohod grubera i jedan prohod germinatora,posejan ogled uljane repice sa razlicitim razmakom redova u setvi:
Ambasador 25/50cm
Aviron 25/50cm
Artemis 25/50cm
Absolut 25/50cm
Architect 25/50cm
Anniston 12.5/25/50cm
Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk
Sto? Nije jos rok da se dignu rukeImam i ja još 20 kj al razmišljam da odustanem.
Tako je,pokoseno je nisko do zemlje i slama je ravnomerno rasturena,prvo tanjiranje je bilo pre 3 nedelje(nedelju dana pre toga je palo 10l kise pa je krenuo samonik i sitna trava) posto nismo imali padavina jako jako dugo ciste parcele su ostale ciste(zakorovljene parcele je krenula ambrozija)Od skidanja pšenice samo jednom tanjirano+jedan Gruber+germinator? Kod mene je sve zazelenilo pa je išao još jednom gruber. Kojim djubrivom i u kojoj količini je djubreno?
Pratio sam kod nas repice zadnjih par g, one ranije bolje izgurale uvek.Nije to neko pravilo ali...Sto? Nije jos rok da se dignu ruke
Ja sam svasta probao sa repicom ima i kad sam je posejao u oktobru pa je nikla u novembru i na kraju sam izvukao prinos od 3300kg/ha i to na 35haPratio sam kod nas repice zadnjih par g, one ranije bolje izgurale uvek.Nije to neko pravilo ali...
Prosle godine na 4,7ha prosijek 3,3t/ha. Neravnomijerno sazdrijeva, dok sve mahune sazdre, gornje ispucaju....kakva su vam iskustva sa repicom pionir 264 ? jel je sejo neko prethodnih godina ?
Dovoljno je 15ak na m2 za normalan rod a ako imas 20ak moze biti i vrhunski rod. Vecina u Nemackoj seje oko 300000 biljaka na hektar da bi imali 250000 biljaka u vrsidbi.Koji je minimum biljaka na m2 koji je prihvatljiv da se ostavi?
Danas sam gledao moju prvu posejanu pre 11 dana, onako retka mi deluje ali je pokorica ogromna videčemo posle ove kiše šta će se još pojaviti.