Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Da dodam da sam računo da za repicu platim kombajn a za pšenicu koristim moj.Kad bi sa mojim radio razlika bi bila 18000+ pola od cene kombajna(kontam da potrošim+amortizacija pola cene usluge).
Kod mene je bilo zelenih na uvratini i na međama uz rubove parcele.....ostalo ok, i sve tamo gdje sam radio zastitu u cvatnji, je zelena stabljika a gdje nisam je zuta i puca ko staklo......danas tanjurao, zelenoj nemozes doslovno nista, treba cekati da se osusi.....tako da ipak treba obaviti zastitu
I mi smo krenuli danas,od planirane 3 urađene dve parcele ,treća nije za rad ioako je udaljena jedva 50 m od druge.Razlika je u međurednom razmaku i u osnovnoj obradi.Ova što je još zelena je na 12,5 cm i na gruberisano strnjištu a druga na 25 na oranom.
Najbolja danas na sucokretištu,tanjiranom.
Vlaga je krenula sa 10,2 pa stigla na 4% se a prino od 4 do 4,5 po ha varirao ,to su parametri po bordu. Kad se sve premeri tačno i svede na jus onda rezultati.
Malo me iznenadilo što je na suncokretištu bolji prinos.