Uljana repica 2022/2023

Posto ce vecina repica da polegne pre zetve jedini nam je spas da ubacimo i koju tonu zemlje na ovu cenu😭

Ove godine je pusiona na svim kulturama, nece nas spasiti ni rekordni prinosi ako ce se ostvariti cene koje su najavljene i na psenici i na repici i na suncokretu

Psenica bude najgora......od prosle godine ce se prepoloviti cjena.....kazu ni 150e za tonu.....žalosno

Ima po neka crvljiva.
bb10bb5fa8eb5850d11ca26144a12d91.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

To ti je izostanak prskanja u cvatnji s insekticidom......
Jedan kolega isto nije prskao sa insekticidom i kod njega su sve mahune zelene
A jedan sto je blizu mene je prskao sa insekticidom i isto ima kao i kod mene jer nisam ni ja prskao insekticidom u cvetanju

I kod mene nije svaka njiva ista, skoro sve sam uspio rjesiti, al jedan dio nisam mogao zbog vjetra i tu mi je proslo vrijeme prskanja, u njoj ima zutih mahuna, a tamo gdje sam prskao je idealno, pogotovo sto sam isao fungicidom prosaro, jer ima jako puno vlage u njoj i jednostavno se zemlja nesusi

Ima tu puno faktora.....nepamtim ovoliku kolicinu kise u ovo vrijeme kod mene, s tim je i vrijeme pogodno za razvoj bolesti......tako da cu sad vidjeti sto ce biti s tim djelom koji nije prskan.....

Nikad ne radim insekticid u cvetanju a i ne mogu je prskati u punom cvetanju. Ima visinu od 1.5 do 2m.
Sto se tice bolesti za sada nema neke velike procente.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Bio danas preko granice na prezentaciji, lelee kakve repice imaju dobre bas..
Kod njih prosle nedelje je repica bila 1600lea to je oko 320e+pdv, sad gledam matif pao je na 390e tamo i kad skidamo troskove oko 100e znaci nama ide 290 i pdv ako bi danas prodali ko zna sta ce biti u zetvi?Nece nas spasiti ni 3t na kj:zli:

Ono sto sam video na prezentaciji ispod 5t nema a ima dosta dosta ogleda sa 6t sigurnih.Dekalb kod njih je 🔥🔝

Kad stiže repica za košenje ?Pre pšenice ,posle ,poklapa se ?Onako neki prosek.
Inače danas gledao jednu repicu skoro da nema mahuna,katastrofa, ne znam šta je čovek promašio.

Nazad
Vrh