Uljana repica 2022/2023

Problem postoji samo nije dovoljna paznja data tome.Pisano je prosle ili pretprosle godine o tome.
Ono sta se desava jeste da surlas busi mahune sto u sustini i nema teorecki znacaj ali ima zapravo velik jer kupusna muva tu moze da polozi jaja iz kojih se izlegu crvi ,koji jedu opnu iznutra,cesto se takve mahune otvore i ono malo zrna sto ima ispadne.

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk

Ne sme se prskati insekticidom u cvet. Pcele su bitne.
Prska se navecer ili po noci kad njih nema......jer ove godine ima puno ose listarice i napraviti ce veliku stetu, plus fungicid prosaro......samo da prođu najavljeni pljuskovi, odmah idem prskati......

Da se i dopunim, uz osu listaricu, također kod mene viđena kupusna muha, u raznim veličinama.....

Nakon prevelike količine insekata ove godine, uljanu cu morati odgoditi ili cak maknuti iz plodoreda......

U krugu od 20km koliko vidim da ju jos samo ja sijem

Mene to zanima primetio sam ja to da se javljaju sve vise,imam i monofos 80 praskastog insekticida jel moze on sta da odradi.

Ovo zadnje cu ici mospilanom, a prije sam isao karate zeonom ili decisom......mislim da to sve rjesava osu......sada imam mospilan, pise da rjesava dosta stetnika u repici.....r

Za sada je odlična. Od bubica samo pcele rade svoje. Arhitekt sejan na 50 redovi a u redu na nekih 5cm. Visina je od 1.5 do 1.7m.
e804a9e0b3342ec76ab21660c3e4f9e6.jpg
61578e13afc201532ef334712c99227f.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Baš sam gleda juče tvoju,pored puta ka Baricama.Moja ko da kasni u odnosu na tvoju.Još se zeleni po malo ,taj vršni buket nije još skroz otvoren.Setva na 25 cm a imam i jednu na 12,5 ta je najzelenija.

Baš sam gleda juče tvoju,pored puta ka Baricama.Moja ko da kasni u odnosu na tvoju.Još se zeleni po malo ,taj vršni buket nije još skroz otvoren.Setva na 25 cm a imam i jednu na 12,5 ta je najzelenija.
Pre nedelju dana drugar bio da obice repice u Baricama i kaze da tada nisu cvetale nicije tamo a kod nas su vec lepo cvetale. Sejali smo i tamo kada i ovde kod nas.

Nazad
Vrh