Uljana repica 2022/2023

Sad ide samo prskanja od sijajnika, ne vredi sad prskati kad za 7 dana treba od sijajnika prskati

Moje iskustvo kaze da ako je repica velika u zimu usla da pipa nece toliko napraviti stete.Mi cemo za 5-6 dana prskati od svega tj.najvise od sjajnika.Nurelle sam nabavio jer kod vas u Sr.su dopustili tri mjeseca da se prodaje zbog repe navodno.Nadam se dobrom rezultatu prskanja.

Ovo sam ja uočio prije desetak dana, a i dosta agronoma koji su na terenu su upozorili na napad. Sad dok sam prskao bilo ih i kao što rekoh, ne želim riskirat jer je očigledno ima, a bilo je pipe i u januaru nažalost zbog velikih temperatura. Uskoro krećemo u borbu protiv sjajnika...

Ovo sam ja uočio prije desetak dana, a i dosta agronoma koji su na terenu su upozorili na napad. Sad dok sam prskao bilo ih i kao što rekoh, ne želim riskirat jer je očigledno ima, a bilo je pipe i u januaru nažalost zbog velikih temperatura. Uskoro krećemo u borbu protiv sjajnika...

Ovo moze da bude samo ako ti prskanje nije uspelo da si poranio samo

Odrasle jedinke mozes naći tokom čitave vegetacije repice, ali se samo jednom ubusuje u stablo. Te sto si slikao sad nisu opasne. One će prezimeti i onda ce iduce godine u februaru/martu da se ubusuju.
Ovo nisam ja izmislio već o ovom pise u raznim literaturama. Ovako su me i učili neki od agronoma, pa ako oni grese (što ne isključujem) grešim i ja 😊
Do sad sam slušao njihov savet i nikad nisam imao problem.
Dakle Tonchi nemoj ovo da shvatis kao da ja tebi "solim pamet" već kao dobronameni savet koji sam i ja dobio.
U svakom slucaju znanja nikad dosta i uvek se nesto novo nauci.
Uzgred savetovano mi je da ove nedelje oprskam sjajnik, prvi put, sa nekim piretroidom. Nurel da ostavim za drugi tretman.

Ove godine nisam jos s nicim prskao, samo u jesen teridox500 protiv korova, nakon sjetve.....pratim situaciju......kada je zatoplilo u 2mj nasao sam pipu,ali jednu na 50 biljaka i opet je zahladilo i nema je....danas opet moram obici

Ja sam danas prskao sa nurell i tebukonazol, i planiram da ponovim sa nurel i neki folijarno djubrivi ( bor sa aminokiselinama) za 10-15 dana , u

zavisnosti kavo ce biti vreme

p.s. I kod nas na klopkama ima vise sjajnika nego surlasa

Ne znam bas da miruju jer sam nasao di su vec poceli busiti u izbojke.Sutra dejstvo ali prvo ovim kontaktnim pa onda Nurelle za 10 dana.

Nazad
Vrh