Uljana repica 2021/22

Nece ona zbog ovoga produžiti vegetaciju. Žedno je sve u ataru. Repice odbacuju staro najveće lišće, pšenice se uvrću i muče. Zadnju kišu smo imali u februaru.
Rekoše tamo neki da zimske padavine i rezerve vlage nisu bitne ali no. Kod nas od nove godine do sad možda 30lit bilo iz 10 puta, ljudi prekinuli setvu repe a i ostalo neće moći dok nepadne neka veća kiša.

Kod nas je padalo zimus ko nikad i oped je suvo. I dalje odgovorno tvrdim da je kisa u prolece i leto mnogo korisnija od zimske. Sad kad bi palo po 100 l svaki mesec zaboravili bi na zimske padavine.

Gledam repice u okolini. Vrlo to jadno deluje. U ovo doba repica treba da je dosta bujnija. Ako nastavi ovako kosice se u avgustu.
Kakva je bila mala pred zimu mislio sam da nece da prezivi. Videcemo sta ce biti na kraju. Nadam se da ce biti ekonomski isplativa.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Jel prskao neko repicu od sirokolisnih korova sa Slash-om?Kako vam se cini?

Oko 6 dana nakon tretmana Slash-om , prskano dva dana pre pada temp. Bije dobro
54f4e3b716b18aaf530e1b5eafa49c03.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Danas odradjene njive okolo sa herbicidom Chako protiv širokolisnih korova(prvi put ga koristim) , juče oprskana pipa i pšenica u uljanoj repici. Idemo dalje.

Meni je ostalo 5lit Slash-a Corteva, ako je nekome potrebno posto znam da ga skoro nema ovde kod nas.

Sa cim od bolesti prskate?Nikad nisam prskao a ove bi mogao jer ce se isplatiti uloziti.Prskano juce Premijer i od psenice Leopard.

Nazad
Vrh