sinisa1979
Član
Farkaš Florijana?Zvali smo nekog poznatog zastitara iz Subotice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Farkaš Florijana?Zvali smo nekog poznatog zastitara iz Subotice.
Iskreno nije neka intenzivna proizvodnja svega nas 6 do7 u selu sije nju. Posijano je bilo ovih godina do 200 ha u 2 atara a ta 2 atara broje gdje se uljane nalaze oko 3000 ha. Lane su mnogi, odustali i sad svega u ta 2 atara ima mozda 100 ha. S tim ako se ovo dogodi ponovno kao i lane a izgleda da hoce nece uljane ni 20 30 ha biti u ataru a mozda i 0. Ja osobno odustajem tada jer se ne vidim u toj racun ici vise. Ima drugih, kultura. Slike mogu postaviti cak, i, video jedan dan da vidite sto je to.Koliko ima repie u vasem kraju gde se pojavljuju te posasti?
A bas je steta jer ulog koji ja radim je slican kao na psenici mozda nekih 20 eura manji po jutru. I onda kad vam na curi 22do23 metra po jutru na 50 jutara u prosjeku ovih 8 godina po cijeni od 310 do 320 eura bude lijepih novaca. A psenica pobudali na uljanoj kao, prekulturi, ispod 9 tona nikad nismo imali a znalo je bit godina sa 10 i 10.7 tona a proteini ispod 12 nisu na sofruu, di je uljana bila. I sad ta zita jako dobro izgledaju ali evo kad ne vrijedi, ne vrijedi. S tim da smo jedne godine imali, 5 tona na 20 ha uljaneIskreno nije neka intenzivna proizvodnja svega nas 6 do7 u selu sije nju. Posijano je bilo ovih godina do 200 ha u 2 atara a ta 2 atara broje gdje se uljane nalaze oko 3000 ha. Lane su mnogi, odustali i sad svega u ta 2 atara ima mozda 100 ha. S tim ako se ovo dogodi ponovno kao i lane a izgleda da hoce nece uljane ni 20 30 ha biti u ataru a mozda i 0. Ja osobno odustajem tada jer se ne vidim u toj racun ici vise. Ima drugih, kultura. Slike mogu postaviti cak, i, video jedan dan da vidite sto je to.
Pauzirati 5 godina pa probno stavit 6 7 ha pa vidjeti hoce ih bit ili ne. Strucnjaci tu ace da je radi blage zime da te musice osarice sta li su vec (nije pipa) da one prezime i kad se mahune krenu, formirati da onda one odlazu crve u mahuneIsto i kod nas prosle godine Fendt,moje repice su bile do samog kraja dobre ,bilo je problema i sa jeseni ali sam to resavao,prolece pipa ja oprskam,pa sjajnik ,pa kada su udarile rutave bube u muva,pa nakraju i crvi usrale prinos dobrano. Ja aam odustao kao i mnogi iz sela ,jedino je jedan drugar sejao ali eno ga i on pizdi. Ponavlja se scenario od prosle godine,vide cemo prinose na kraju. Par godina smo je radili i sve bilo ok ,sada urnisu bube repicu toliko da jednostavno je ne mozes spasiti.
Svaku napada ali ima razlike u intenzitetu, e sad jel ima veze sto npr u 1 dijelu atara ima vise uljane pa je tu i napad manji jer su njive spojene pa se nisu dovoljno s krajeva mogli uvuci u njivu ili ne to neznam. Ali negdje je ekstremnoA jel ima veze koji je hibrid,ili isto svaku napada podjednako crv?
Pa nije bilo puno mozda jedno 200 jutara,ali sve razbacano ,nesto na bregu,pa dole oko sela,pa pored Dunava i svuda isto.Koliko ima repie u vasem kraju gde se pojavljuju te posasti?