PsenicaTo je ona mala uljana repica
Sta je predusev?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
PsenicaTo je ona mala uljana repica
Sta je predusev?
Sto mislis da imamo srece?Ja ako dobijem ovde 1t/kj bice extra.Susa je odradila svoje.Kakvu vi srecu imate sto nemate napade rutavih buba,smucilo mi se kad pogledam moje repice
Ne mozes se boriti protiv toga,malo cemo smanjiti repicu,velika ulaganja,dug period na njivi,napada je sve i svastaRutava buba i muva kupusne mahune prosle godine ubijale kod nas ,sada ove opet. Definitivno na jesen nece niko sejati repicu,jednostavno ne mozemo da se izborimo sa njima
Gde je sreca, ali cisto sumnjam, u prolece 2x je uradjena folijarna prihrana e sad sve zavisi od nje ali ne verujem da ce preci 1000kg na lanac ili jutro. Nije radjen fungicid jer sam digao ruke od nje kad sam video da nije bilo kise u april mesec.Maxo bice ovde daleko vise od 1 t.
Pa jeste skoro sva takva.Videcemo ali taj prinos nije za ovu parcelu svakako, videcemo na krajuBiće tu lagano 3000kg po ha ako je alsva takva.
Dace Bog da bude ja bi bio prezadovoljan Najbitnije mi je sada sto je osigurana pa sad sta joj bude bude.Bice to ok,1300-1500kg/kj.
U principu vise nego da si presevao.
Ja 2 puta. Za sada deluje da ce repice najbolje proci, moja kakva je bila u pocetku sad je odlicna. Bilo je goto da pretanjiram, srecom ostavioKoliko ste do sada puta tretirali repicu od setve? Da li ste brojali?
Nije sklerotinija to.Drugacije izgleda kad je sklerotinija, biljka je skroz suva.Paore,počinje to belilo da se pojavljuje i na mahunama,ja bi rekao da je to sclerocinia,imao sam je prosle godine,slicni su bili simptomi,moram potraziti slike.