Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto ne na 70cm? U Madjarskoj dosta seju na 70cm,naravno treba pogoditi hibrid koji se dobro grana.Moj komsija je ove godine na nekoliko njiva probao na 70cm.( izlaz iz Subotice odmah posle Grge bravara i jos par parcela prema Zedniku) jesenas i proletos jednom lepo spartao i usev izgleda samo tako. U kontaktu sam sa njim i pisacu o rezultatima.Jel sejao neko repicu na 45-50cm medjuredni razmak ?,citao sam malo po netu na stranim sajtovima,forumima,kao do tog razmaka i moze ,uz neki manji gubitak prinosa,ali 70 cm naravno ne.
Jel sejao neko repicu na 45-50cm medjuredni razmak ?,citao sam malo po netu na stranim sajtovima,forumima,kao do tog razmaka i moze ,uz neki manji gubitak prinosa,ali 70 cm naravno ne.
Okači link od tog predavanja i ogleda ako postoji na netu.Ja prvi put radim ove godine, i odmah sam na 50cm sejao sa nodetkom, dobro izgleda, lepo se grana. Danas sam gledao predavanje preko interneta i madjari su napravili vise ogleda sa vise hibrida na 38cm i 76cm medjuredni razmak. I kod svih se pokazalo da je bolja na 76cm. Znaci ni 70cm nije puno.
Mogu potvrditi pricu clana PZolt87Okači link od tog predavanja i ogleda ako postoji na netu.
Ja prvi put radim ove godine, i odmah sam na 50cm sejao sa nodetkom, dobro izgleda, lepo se grana. Danas sam gledao predavanje preko interneta i madjari su napravili vise ogleda sa vise hibrida na 38cm i 76cm medjuredni razmak. I kod svih se pokazalo da je bolja na 76cm. Znaci ni 70cm nije puno.
Okači link od tog predavanja i ogleda ako postoji na netu.
Kod mene isto tek krajem meseca najverovatnije, nesto pre tesko da ce bitiAko ovako nastavi vreme repica ce se vrsiti u zadnju dekadu meseca ili pocetak jula.
Kakva je situacija kod vas?
Kad zelenih mahuna budes imao jedva 5posto onda je pravi trenutak za vrsenjeDanas obišao, ponegdje pucaju mahune, stabljika još dosta zelena kao i grane.... Jel zrno treba biti tvrdo kao kod pšenice? Jer kad ga stisnem još je mekano..... Nisam nikad radio, pa sada neznam, a vidio sam da su vršili dok su još stabljike zelene...... Vlagu nisam mjerio..... A sad najavljuju pljuskove svaki dan, što je najgora moguća kombinacija vremena za nju.....