Uljana repica 2019/2020

Jos nesto,za Pictor je preporuka 400 lit vode/ha a za Propulse 200-400 lit/ha.Sa kojim dozama ste radili ove fungicide?

Išao sam Pictorom, jer prupolse nije bilo, iako prupolse svi preporučuju i kažu da je bolji..... Kad je bilo 30-40% cvijeta plus insekticid fastac...... 180l/ha je količina vode..... Tako radim i herbicide u drugim kulturama, pokazalo se bolje, prije sam išao sa 160-170l/kj sa diznama 04, ko da je bilo razvodnjeno, sada radim sa diznama 02

Imali smo od sorti lg,kws,singeta pred usev 90%psenica i nekih 10% suncokret kao probu,ma dzabe svuda bube i opet bube,prinosi prosle godine kod nekih 500 kg po jutru ,dok smo mi imali prosek 1300 kg po jutru,a prskao sam je 6 puta 3 puta u jesen i 3 puta u prolece. Kod mene je na pauzi do daljnjeg,ne usudjujem se da je sejem

Na jesen bih probao da je posejem posle kukuruza,nadam se da cu sve stici da uradim na vreme,fao 3.. je u pitanju.Da li je neko sejao posle kukuruza,kakav joj je kao predusev?

Sejao drugar ali se baš potrefila sušna jesen pa je ostala retka toliko da je malo falilo da je digne u proleće. Trava probila za medalju ali je ipak uspeo nakupiti 2280kg/kj. Niko mu nije verovao čak ni sam kombajner nije verovao svojim očima. Znači trebalo bi da je dobar predusev, samo je dosta teško sve uraditi u optimalnom a kratkom roku.....

Lele Spajki bas me zanima kako ces pripremiti i usitniti zemljiste za setvu a da to bude onako kako repica trazi a ne trt mrt pa sta joj Bog da

Ako sije pneumatskom za kukuruz, nemora biti fina priprema kao kad se sije žitnom.....

Na jesen bih probao da je posejem posle kukuruza,nadam se da cu sve stici da uradim na vreme,fao 3.. je u pitanju.Da li je neko sejao posle kukuruza,kakav joj je kao predusev?
Sejali su kod nas Andjelkovic iz Dolova pre oar godina i imali su oko 3.5t na ha.

kakve to ima veze koja je sejacica upitanju,repica se seje plitko i bitan je gornji setveni sloj da je usitnjen kako treba,ako su grudve pa i sitnije i ako zasusi mozes se slikati,al svako nek radi kako hoce.....

Poljska danas

31c4c0f5986dc7fd67c63ccfdaf09096.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Išao sam Pictorom, jer prupolse nije bilo, iako prupolse svi preporučuju i kažu da je bolji..... Kad je bilo 30-40% cvijeta plus insekticid fastac...... 180l/ha je količina vode..... Tako radim i herbicide u drugim kulturama, pokazalo se bolje, prije sam išao sa 160-170l/kj sa diznama 04, ko da je bilo razvodnjeno, sada radim sa diznama 02
po Švapskim rezultatima su izjednači osim 1 bolesti (neznam koje, e tu je pictor za koplje bolji)

I meni se mota po glavi da posejem jednu njivu gde je predusev kukuruz. Ako ne uspem da je obradim kvalitetno, biće vrlo lepo spremljena za 'šenicu. Površina je skromna pa se ne sekirim mlogo kako će ispasti. Plan je jednom ili dvaput tanjirača, oranje, spremač, setva, pa laki kembridž. Eventualno kembridž i pre spremača pa ostatak isto.

Ne brinem se za pripremu,imam čime da kvalitetno pripremim zemlju.Brinu me da li ce taj kukuruz stici za berbu do tada.Razmisljam se da jedan deo posejem na 50 cm razmaka,sve vise slusam dobra iskustva sa takvom setvom.

Nazad
Vrh