Uljana repica 2019/2020

A što da ti pričam, i ja ove godine prvi puta posijao..... Prvo prskanje nakon sjetve, od korova, pa je došao buhač čim je izašla, na dva lista, odmah u proljeće došla pipa, pa za 2-3 tjedna sjajnik, i onda još jedno prskanje, ima video sa insekticidom i fungicidom, jer je bilo sjajnika, nisam ga mogao ostaviti,previše ga je bilo...... Sada pčele zuje, preko dana bojim se i prići repici da nebi nastradao..... Slijedeća mašina koja ulazi u nju je kombajn.....

Koje najbolje rupe i koliko rupa ploče da uzmem za nodetku za sejanje za setvu da probam 35cm međuredno ?

Ova godina je jako specificna,mi smo radili cak i kad su poceli cvetovi,ne znam zasto ali pre je sjajnik uvek tezio u otvoren cvet dok ove godine kod nas sjajnik ne ide na cvetove nego smo ga nalazili na mladim pupoljcima gde pravi stetu i radili smo tretman bez obzira sto je pocela cvetati.
Doduse proslih godina ranije se pojavljivao i to je drugacije nego ove godine.Do pre par dana imali smo temperature sa 0 i -1 stepeni.

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Imam ploče 100x1, bude i sitnijeg sjemena..... Sjeme sam mjerio šublerom, oko 2mm.....moje je posijano na 44cm i sklop oko 490 000, zbog lakšeg ulaska traktora, uže redove nebi pravio, jer bi se dosta pogazilo....

Godina čudna, dosta je bilo sjajnika, al uspješno je rješen, na dkc imperial ga je najmanje bilo, kao i pipe....

Današnji obilazak dkc exalte ,ako ne bude kiše odbacivaće meune.
20200420-185853.jpg

20200420-123718.jpg

Puna je mauna, al od kiše ni k..... Jutros je padala par minuta, al ni prašinu nije pokupila, kod mene nema najave kiše do 6.5. Ako im je za vjerovati..... A to može biti kasno

Repicina pipa. Na svakom cvetu po jedna minimum. Sutra dejstvovanje.
528942f537f4503c14210c3a84230113.jpg

Послато са SM-J600FN помоћу Тапатока

Kako sam jučer napravio nešto kilometara, sve repice koje sam vidio su odlične, očito je povoljna godina za ovu kulturu, jedna samo po mojoj procjeni je bila rjetko posijana, al mislim da neće utjecati na prinos jel posijana žitnom ili pneumatskom sijačicom...... Samo da je kišeeee

Ipak ce se sacekati,zastitar rece da ta repicine pipe ima vise vrsta i najbolje da se saceka a ova koja je sad napala da ne prouzrokuje stetu,ali tu je i sjajnik i rutava....ne znam ni sad,a naravno pcele....mislio sam krajem dana,predvece ali odustajem do daljnjeg.

Nisam prskao regulatorom, u tjedan dana je narasla za 20cm.....što je tu je, nema više popravka......

Nazad
Vrh