Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kupio sam jos dve baterije pa dodam na postojecu Agriju primaknem na 35 cm razmak pa tako teram,a godinu pre sam terao sa 70 cm razmakom pa dupli ulaz al je tesko pratiti a i pogazis trag gde treba red da prodje pa je nejednako nicanje.Kako sejete na 35, jel kukuruznim pa duplirate ili žitnom pa svaka treća lula seje?
1,5 mm prevelike ,drugar je imao problema i sa 1,25 ali manje ja sam sa ovim od 1 mm zadovoljan ,jedino drži zatvoreno sve jel mala čestica zemlje blokira rupu.I ja završio setvu juče,mučila me mašina samo tako,prvo stavio ploče 1,5 mm pa dosta zrna zaglavilo u rupi malo malo pa skidaj.Posle stavio 1 mm pa opet mal malo zaglavi ovaj put sitna zemlja koju točak ubaci kroz prozorčić( ja pametan ostavio otvoren da lakše pratim seme kad izađem) .Sve u svemu uspešno završeno , nažalost suvo ko u sahari jedina nada da padne skorije neka kiša i da zima bude na ruku repici .Kod nas mnogi odustali javio mi prijatelj da je jedna velika firma iz Banatskog karlovca odustala zbog suše.Valjao sam i pre i posle setve predusev pšenica 150 kg po kj 8-16-24.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- - - - - - - - - -
Dajte neki kontak za herbicide ovde kod nas niko ništa ne donosi za repicu.
Spajki ja sam moji tretirao 3 puta jesenas i 3 pita sada u prolece,a kolika je navala bila sto kaze kolega tacno sam mogao da spavam na njivi sa prskalicom i svaki novi dan da je tretiram
DKC imperial, najbolje bi bilo imati 2 vrste ploča zavisno od semenea, 1,25 mm i 1 mm.Talianu koji hibrid repice je bio,meni je cl 200 pionir dosta sitan ?
Kupio sam jos dve baterije pa dodam na postojecu Agriju primaknem na 35 cm razmak pa tako teram,a godinu pre sam terao sa 70 cm razmakom pa dupli ulaz al je tesko pratiti a i pogazis trag gde treba red da prodje pa je nejednako nicanje.
Naravno da je preciznija neko kad zitnom "prosipa" seme.Jel preciznija sjetva sa pneumatskom? Htio sam sijati, al sa olt gama 18 je to nemoguće......
Koji je razmak u redu? Na koju dubinu ide? Koliko kilograma po hektaru?
Jel treba bočna kosa ako je posijano na 35cm?