Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto si presao sa Pictora na drugog?Zbog cene ili nesto drugo?
Dragane, malo mi je nejasno sta si tacno primenjivao. Jednu krivu imas a naveo si 4 preparata koliko sam po pisanju shvatio 2 i 2?Malo pre početka cvetanja pa sve do sredine cvetanja, nema razlike u efikasnosti.
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Malo pre početka cvetanja pa sve do sredine cvetanja, nema razlike u efikasnosti.
Jasno sam odvojio ono što sam radio ja lično na mom imanju pre nego što sam počeo da radim u firmi. Uporedio sam sledeće: 3 stalna traga 15 m širine :Dragane, malo mi je nejasno sta si tacno primenjivao. Jednu krivu imas a naveo si 4 preparata koliko sam po pisanju shvatio 2 i 2?
Jasno sam odvojio ono što sam radio ja lično na mom imanju pre nego što sam počeo da radim u firmi. Uporedio sam sledeće: 3 stalna traga 15 m širine :
Metkonazol- prolećna primena
+ Boskalid 0,5 l/ha u cvetanju
3 stalna traga
Folicur prolećna primena ( regulacija rasta)
+ Propulse 1 l/ha cvetanje
Radjene su pune kose tj. Pun zahvat hedera rezultat je bio 150 kg/ha u korist Propulsa.
Što se tiče ogleda sa kog sam postavio fotografiju , reč je o zvaničnom ogledu koji smo radili moje kolege iz prodaje i ja. Ogledi su postavljeni kod poljoprivrednika :
Varijanta 1 : kontrola bez fungicida
Varijanta 2: Folicur proleće + Propulse 1l/ha u cvetanju
Princip košenja je isti. Pun heder i meri se pantiljkom sredinom hedera dužina parcele.
Moze li se propulse mesati sa nurel d ili fastac-om?
Boskalid 0,5 l/ha 4333 kg/haMozes nam reci koji je bio pun iznos jel bilo 5t na hektar?I kad je bila setva i zetva isto ?
Boskalid 0,5 l/ha 4333 kg/ha
Propulse 1 l/ha 4487 kg/ha
Vlaga 7,3%
Hl. 66
Hibrid Dekalb Extorm
Setva 10.09.2016.
Žetva 29.06.2017.
Predusev Pšenica : prinos pšenice 9t /ha
Djubrenje: Zaorano 200kg /ha Map po analizi zemljišta + 80kg / ha Urea
Prihrana 23. Februar 260 kg /ha An
Insekticid 2x protiv pipe i sjajnika
P.s. Aco može se mešatibsa insekticidima najbolje bi bilo sa Biscaya ili Proteus zbog
sistemičnog dugotrajnijeg delovanja.
Uljana repica je relativno nov usev kao i njegove štetočine i još uvek nemamo pojavu rezistencije koja je registrovana. Kod vas je malo drugačija situacija. Duži niz godina se seje i imate rezistenciju na piretroide, zato posao kod vas rade organofosfati i Proteus.Moze, pazi da ti sjajnici nisu razvili rezistentost na fastac i slicne proizvode. Mi iksljucivo nurelom idemo. Pictor i propulse su tu u rh cijenom skoro identicni jer ovog ide litar a pictora pola litre. Razlika osim bolesti vam je da produzuje vegetacije i bolje biljka toplotne udare podnosi. Doduse ima godina da skoro nema razlike u prinosu tko je radio fingocidom i tko nije. Ali to je vise rijetkost nego pravilo