Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja visoka metar ipo,ja nemam kako da udjem jedino avionom.

I ja sam video ali ko ce oprskati opet tu kolicinu moja vec napuni mahune necu vise uci u nju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad nema sanse da ulazimo u nju,trebace nam traktor od 200konja da prskamo sa njim,ako stavim fergu tu ce da ostane

Prskao sam pre dve nedelje i danas gledam haos od sjajnika,inace ja sam moju radio cikocelom pa je niza rastom a sorta triangle je malo kasnija sad tek ima 20% mauna a ostalo je cvet ili pupoljci

Sjajnika ima ali vecu stetu cete napraviti ako pobijete pcele koje su garant dobrog prinosa tako da ako niste odradili barem tri tretmana pre pocetka cvetanja necete ni sada nesto postici.
Inace jako sam zadovoljan repicom kako je ponela cvetanje posle ovoliko neprilika(jakih mrazeva zimus i sada u aprilu) a rod ce da se vidi kada se skine.

Ali joj treba jos padavina. Ja sam prezadovoljan sa mojom repicom. Ukupno baceno 350kg djubriva po kj 2 tretmana insekticidom i jedan fungicidni tretman. Samo da dobije 20-ak litara kise.

Imam jedno pitanje za vas koji imate,sejete repicu. Da li sejete do medje ili se malo pomerite-odbijete od komšije i koliko?

Odlicna je, takve su i moje samo sto ove iz prve rokove imaju jos jedno 20% cveta sve je otislo u mahune.Kod svih su niske repice nisu kao prosle godine da bude preko 2m,ali jos bolje ako su niske.

Ovo mi je prva godina,sejao sam sve Iminent,i dve njive po 2.5kj su mi dva hibrida Raifaizen,to sam dobio za ogledno polje,malo su krace vegetacije,skoro im je otpao sav cvet.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh