Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve to stoji ali sada su tolerancije prilikom mašinske obrade takve da motor nema potrebe za razrađivanjem.
Sipana je nafta i benzin u cilindre pokrenut sa velikom sipkom posto je bio zapeko a mozda i zardjo na stublinama novo ulje naravno . Motor brzo potrosi rapave delove i kasnije radi ok ukoliko nije nesto puklo .
Stalker-kakva su iskustva sa koriscenjem motornog ulja 20-50 kod traktorskih turbo motora?kad pitam da i naglasim da u jednom traktoru koristim to ulje(doduse atmosferski motor),a proizvodjac je Bison?i koliko je uopste ta marka renomirana,posto cujem razne price,pa i da tog ulja i nema u samoj UK...pozdrav
Imao bi još pitanje: kakvo je Vaše mišljenje za pakelo ulje pogotovo za neko 20w50 (mislim da je HD super 4)? Naime ove jeseni sam ga nasuo u kombaj (zmaj 142) i pokazao mi je bolji pritisak za odprilike 1 bar (hladan - vruć) u odnosu na SAE 40 koje sam do sada sipao. Napominjem da kombaj netroši ulje.
I mene zanima misljenje?
To se govorilo za sae 40Koliko znam obično 20w50 ide u motore koji troškaraju ulje![]()
U rusa 820 sipam 15w40 i kad je naj topliji stoji mu oko 2,8 pr ulja a kad je hladan oko 3,5 gde da mu sipam gušće pa da mu se podigne pokvariće mi se mašina![]()
Verovatno 15W 40. Monogradna ulja tih proizvodjaca je malo teze naci kod nas. Plattner recimo ima i Mobilova monogradna ulja. Verovatno je i kod ostalih uvoznika.Shell koje oznake?