Milojevic
Član
E sad na slici kupona stoji slika kantice od 4l, ali nigde nije naglaseno na koju kolicinu se odnosi, tako da cu morati to da proverim na pumpi, ali u svakom slucaju cena ispadne vise nego povoljna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Radi se o kantici od 4l i ja sam dobio katalog,a ulje je vrlo dobro ja ga koristim i u traktorima i u kolima!E sad na slici kupona stoji slika kantice od 4l, ali nigde nije naglaseno na koju kolicinu se odnosi, tako da cu morati to da proverim na pumpi, ali u svakom slucaju cena ispadne vise nego povoljna.
Za Nisotec Universal 20W-60 ekvivalent je FAM Univerzal S 20W-60. API CF/SD/SF (za starije traktore)
Za Nisotec Long Life 20W-60, naravno Modriča Long Life 20W-60 (pre svega za automobile).
(zapravo je obrnuto, prvo su Modriča i FAM imali ista pa ih je Nisotec kopirao ... doduše kako je FAM nekada bio u NIS-u ... možda i nije, za taj slučaj).
Za traktore i mehanizaciju "Long Life" postoji samo u 20W-50 (FAM, Modriča ... ali već ima i stranih proizvođača).
Za automobile postoji još viskoznije ulje (Shell HX3 K, 25W-60) ali ga kod nas nema.
Viskol ima (takođe) 20W-60, i to za mašine (teretna vozila).
Mislim da nema više 20W-60, bar ne ona koja je lako naći. Stranci uglavnom stanu na 20W-50.
Ako je losiji motor, leti Sae 40, malo je gusce od Sae 30 i trebalo bi da ima malo veci pritisakznači za starije motore bi bilo dobro staviti 20W-50? koliko dođe 10 litara????
a za imt 533 neznam što bi bilo bolje staviti, 15W-40 ili sae 30, kada radi cijeli dan, na ovom fergusonu što ima lošiji motor, padne pritisak ulja, dok ovaj bolji u svim režimima bez obzira koliko dugo radi ni koja je vanjska temp uvijek je u zelenom, ovaj stari malo posustaje, al u leru još nedođe u crveno, pa me najviše zanima što staviti za tog starog??
znači za starije motore bi bilo dobro staviti 20W-50? koliko dođe 10 litara????
a za imt 533 neznam što bi bilo bolje staviti, 15W-40 ili sae 30, kada radi cijeli dan, na ovom fergusonu što ima lošiji motor, padne pritisak ulja, dok ovaj bolji u svim režimima bez obzira koliko dugo radi ni koja je vanjska temp uvijek je u zelenom, ovaj stari malo posustaje, al u leru još nedođe u crveno, pa me najviše zanima što staviti za tog starog??
International može i Modričino J.D Fluid ako ga ima u ponudi.
sta je bolje sipati fam krusevac ili nis , mislim na 20-50 ulja. tu gradaciju sipam u traktor
Ima Modrica J.D Fluid, al mi se ne mijesa posto imam 46-u za uzet, al sam skoro radio kocnice i sipao sam u njih J.D Fluid mislim da nisam pogrijesio.International može i Modričino J.D Fluid ako ga ima u ponudi.
Sta sipati u kineza, 400rh ima, jel neko 15-40 uredu?