Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Stalker imam neke nedoumice kod kojih mi mozes pomoci,Passat tdi pd-ulje nije zamenjeno u roku od 1godine ili 15000km(sta pre stigne) vise mi je stojao auto nego sto sam vozio.zamenjeno 2015 pri 262000 a sad ima 275000 inace LM Top Tec 4100 5w40(vise puta si naveo da je hc) razmisljao sam da idem na neku `full` opciju(ti se najbolje razumes u bazna ulja i sve to) u cilju jacih deterdzenskih svojstava tipa motul 8100 x-clean 5w40 ili shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 ili neki tvoj predlog...i dali se ipak drzati 5w40 gradacije ili 0w-30 moze.
Ostalo mi je više od 5 litara ulja STOU 15W-40. Tražim način kako da ga potrošim.
Bi li to ulje bilo dobro za starije (>15 god) dizel motore (npr. za motokultivator s motorom Lombardini 15 LD 350)? Kako bi se ponašalo u vrtnoj benziskoj kosilici s Briggs motorom za koju je predviđeno ulje SAE 30?
Nije dobro za benzinske kosilice. STOU ulja samo u "sporohodne" dizel motore. Nije idealno (mada verovatno može) ni za dizel motore sa vazdušnim hlađenjem. Doduše zavisi i koje je STOU ulje u pitanju. Ako ima standarde API CF-4 ili veće, onda će biti o.k. za Lombardini (kod novijih motora se preporučuje API CG-4 ili više). Idealno za ImT, i uopšte mašine konstrukcije pre '90. (može biti proizveden (motor) i kasnije).
To je što se upotrebe u motoru tiče. Za hidrauliku i transmisiju - svuda gde je UTTO preporučeno (može se i mešati sa 80W ili 10W-30, ako je udeo manji od 20%).