Ujedinjena Seljačka Stranka

Nikola.KV je napisao(la):
Ja sam bio na skupu povodom osnovanja USS u Kv.Prica ima smeka,nisu Zaharije ni Marjan u igri.Malo mi je zasmetalo sto su u prvi plan non stop izbacivali kako hoce 10 mandata u skupstini,a interes seljaka se maltene nije ni pomenuo.PA sam ih,onako svojski,iznapusavao jedno pola sata.
Epilog:neki matorac koji je sazvao skup,usled nemogucnosti da odgovori na moja pitanja,silazi sa bine i bezi u masu.Ostali se cutke gledaju,dok masa pozitivno reaguje na moje izlaganje.
Svemu ovome je prisustvovao i clan Momo.Kv,pa smo kasnije i malo ::prica:: ::vino::
mislim da ima smisla cela stvar,samo ide u malko pogresnom smeru,sto se da ispraviti.

E ovo je prava politika:
Prvo hoće mandate doduše interes seljaka se malte ne ne spominje, ali ima šmeka?

Onda ne umeju ili neće da odgovore na pitanja a pitani "beži u masu".

Po meni beži onaj što je kriv? Ili onaj koga su uhvatili u laži? Ili u najmanju ruku prodaje muda za bubrege!

Onda cela stvar ima smisla samo što i de u pogrešnom pravcu......

Da rezimiramo : interes seljaka se ne spominje, kad ih pitaš oni beže i idu u pogrešnom pravcu.
Ali, sve to ima smisla i šmeka! :sta:

Nisam imao vremena da opsirnije pisem,pa je zato ispalo zbunjujuce.
Ima mi smeka,jer pomenuta dvojica nisu u igri.Odmah mi je bilo interesantno zbog toga.
Pobegao je lik koji je sazvao sastanak jer uopste nije bio pripremljen za to,kao ni ostali.Nisu ocekivali mladog coveka koji ima toliko pitanja vezanih za unapredjenje sela.Oni su izasli sa pricom da je seljak omalovazen,da se rad ne ceni,da smo dosli do dna.I istina je sve to.A kad sam ih pitao koje mere imaju u planu da sprovedu da se poboljsa status seljaka,bilo je :sta:.Onda sam dobio program stranke (koji jos nisam detaljno procitao :haha:) ,i onako ovlas prelistao.U toku je formiranje opstinskih odbora,i posto je u pitanju pocetak,mislim da,mozda,nisu toliko iskvareni-jos uvek.
Zbog cega mi je interesantno? Postoji mogucnost da se nesto uradi na lokalnom nivou po pitanju seljaka,i to je po meni veoma bitno.Razlikuje se potreba seljaka od regiona do regiona,i zato se treba fokusirati na svoj atar.A od visoke politike nece moci da urade nista,zna se ko se tu pita.Ovako,mogu da se iskoriste sredstva iz opsinskog budzeta za unapredjenje poljoprivrede,razne manifestacije,itd. u svom okruzenju.
Ko zna,mozda i bude nesto od toga.

sve dok nsm seljacke stranke osnivaju oni sto nemaju ni saksiju zemlje STVAR JE JASNA kao i njihovi ciljevi i interes ,, bas oni nas vole da bi se borili za nas -SMESNO uzmite se u pamet.ppozzzz

@Nikola.KV

OK. Ali bežanje od onoga što ti zoveš "visokom politikom" ostavlja ogroman prostor za loše odluke. Na primer ništa ne vredi da se neka mala suma na lokalnom nivou pravilnije rasporedi ako neko opet uveze mleko u prahu. Znači neophodna je "visoka politika" i odgovornost onih koji su to uvezli, što je na kraju dovelo do uništenja melkarstva.
Vidiš njihov ciloj je da osvoje 10 mandata. Sa toliko mandata sutra mogu da glume Dinkića i mogu bitno da utiču na poljoprivrednu politiku. Kako neko može da popravi status seljaka ako ne promeni strateško ponašanje a to je opet ona "visoka politika". Na lokalu postoji pravilo ponašanja a to je da tu postoje svakakve neprincipijelne kolalicije koje su kobajagi nezamislive na drugim mestima. Posledica je ovo što sada imamo. Ne vidim neki boljitak da se sada neka nova dvojica, trojica iz nove stranke ogrebu za nešto.

Najbolje da mi formiramo stranku POLJO-INFO.Treba još svako po 1 potpis da nađe i to je to,da mi na neka vratanca zavirimo šta se dešava u vladi

Nisam ja ni rekao da treba da se bezi od visoke politike,ali da bi uspesno rukovodio preduzecem,moras prvo biti uspesan poslovodja,pa onda direktor,zar ne?
Jer ako bude suprotno,imacemo novog Sojica.Nepismen,a na vlasti.Ovako,nek se prvo dokazu na lokalu,lako cemo onda na rebulickom nivou

@Nikola.KV
Za poslovođe si možda u pravu.
Kada je politika u pitanju nisi. Politika je veština realizovanja neke ideologije u praksi a ne uhlebljavanje neraspoređenih!
Znači mora da postoji neka ideologija, pa onda stranka prihvati tu ideologiju i traži podršku da je realizuje.
Koliko sam ja tebe shvatio oni nemaju ni program ni ideologiju. Imaju neke načelne želje?

Imaju program,statut,itd. Simpaticno mi je sto sediste stranke nije u Bgd vec u Svrljigu,i sto je neki vet predsednik stranke.Mada sam ja depolitizovan skroz,pa nisam ni zalazio u srz.U sustini,vredi probati,na lokalnom nivou.razni lopovi su bili,da vidimo i ove.

Ljudi nije zajebancija a i ima nas poprilično,malo možda naziv ne odgovara ali nešto bi već smislili.
Već imamo moderatore i urednike a za njima mi ostali.

Ne bih da vas obeshrabrujem, ali to je skoro nemoguće, bar na zakonit način. Treba vam bar hiljadu aktivista, koji bi organizovali ljude tako da se nađu na par mesta, potpišu izjavu, upišu se u knjigu. Zatim za tih 10.000 ljudi neophodno je pribaviti uverenje da su upisani u birački spisak. Da napomenem da imate samo 20 radnih dana za sve to.
Pored toga, treba vam bar jedno dva miliona za overu potpisa 500.000 i ostalo za dnevnice overivača i ostale troškove, gorivo, telefoni...
I kada registrujete stranku, pred izbore treba da prikupite opet 10.000 potpisa, mislim da to nije vremenski ograničeno. Takođe to je lakše, jer se ne upisuju u knjigu.
Tu nije kraj. Da biste izašli na izbore, treba da položite depozit od čini mi se 100.000 evra. To je zalog, koji dobijete nazad, ako osvojite više od 1 % glasova. Ukoliko to ne učinite, zalog se ne vraća.
Druga varijanta je da registrujete stranku nacionalne manjine, kao što smo mi uradili www.nopo.org.rs. I to je bilo jedva.
Ostaje nam samo da prelomimo da li ćemo izaći na izbore i položiti depozit od 25.000 evra, koji važi za stranke manjina. Takođe stranka nacionalne manjine, mora da osvoji više od 0,3 % glasova, da bi dobila depozit nazad.
Moj predlog je da se nama priključite i napravite lokalni odbor i zajedno izađemo na neke naredne izbore. :) Mi tek osnivamo, pokrajinski odbor u utorak. Ako ima zainteresovanih da dođu neka mi se jave preko privatne poruke.

Sad nas ubi u pojam,možda bi mi imali privilegije jer mi bi bili apolitična stranka.štiteći interese samih poljoprivrednika.

TRAŽIMO SPONZORA ::namigivanje::

Zakon je napravljen tako da je bavljenje politikom ekskluzivitet nekolicine stranaka i da se nove stranke praktično ne mogu praviti bez podrške velikih. Tako da sa sigurnošću znam da je Zaharijeva stranka samo još jedan žuti trojanski konj.
Nova stranka da, ali samo sa 1.000 ludaka kao ja, a to je malo teže u Srbiji. Nemate pojma kako je teško ubediti pojedince u Srbiji da ti potpišu izjavu za osnivanje stranke.

Идеја о политичкој партији сељака је увек била залуд протраћене енергија. Уосталом колико већ сада имамо странака "на ту тему" ? - Да ли су ишта постигле? Ништа, сем што је један председник стигао "чак на ријалити ФАРМА шоу"...

Нека се политиком баве неки други, јер свако до нас ко се бави пољопривредом има права да на друге животне ствари гледа на другачије начине (ЕУ, Младић, социјална политика...) а да нас удружи интерес у пољопривреди. Најмасовнији ћемо бити и најјачи утицај имати ако имамо јако централно удружење пољопривредника, ма како се звало, без политичких ставова, већ са јединим интересом да омогући просперитет пољопривреди. Да устанемо сви против монопола, против криминалних закона, без обзира на то ко стоји иза њих. Јака асоцијација ће лакше остварити своје циљеве него мала партија која , чак и да пређе цензус (зашта су јој минималне шансе), тешко да би ушла у владу или да би била питана за било шта...

ljude vezuje zajednicki interes po svim pitanjima zivota, delim misljenje da je potrebno ljude odredjenog smera poljoprivredne proizvodnje objediniti u neko udruzenje u kojem ce oni lakse moci da svoj interes ostvare - kroz nabavku repromaterijala za tekucu proizvodnju putem vece kolicine da se spusti cena, razmena informacija bitnih za proizvodnju, zajednicki nastup pred preradjivacima, formiranje otkupne cene itd....
i naravno da treba da bude jedna centralna asocijacija poljoprivrednika koja ce zastupati interese pred vladom i uticati na zakone koji uticu na uslove u kojima ce se odvijati proizvodnja
udruzenje, asocijacija da - stranka nema perspektivu

Gospodin ZAHARIJE je u Mačvi snimao emisije kod ljudi koji se bave amaterski poljoprivredom i koji su novce obezbedili od kredita ili šverca ja pozanajem lično više njih i govorili su o poljoprivredi kao da zive u švajcarskoj a mi neznam gde tako da je teško verovati pustim obećanjima imali smo i jednog poslani ka rekao bi čovek prava stvar zna čovek kako se obradjuje zemlja a on promeno stranku za dobru lovu još se hvalio u hotelu javno tako da nezna se sa nama a u udruzenju svihjara u Mačvi sve se uvukli auto mehaničari propali i ostali koji do tada nisu ni znali kako izgleda stoka i još gore šta god dodje od srestava treba njima i traktor i priplodni materijal i presa i hrana ja misli da bi bilo bolje dati odmah PENZIJU pa da budemo mirni

Zaharije nije u USS,on je lider stranke Napredno selo,razgranicite to.Lider USS je neki Milija Miletic,ili tako nesto,iz Svrljiga.Pocasni predsednik je Sevrlic,ako sam dobro zapamtio.

Nazad
Vrh