Ujedinjena Seljačka Stranka

Reći ću ja vama nešto...

Ne može se u ovoj državi ništa prostim "političkim" palamuđenjem postići.
Naša vlast zna samo za govor novca.

Branko veruj da sam sve pomno tamo slušao sve dok ta gospođa nije izašla na binu da ona objasni kako se zemlja treba raditi.Kad je rekla koliko zemlje rade i šta otprilike imaju(hvalila se pred svima)meni se sve smučilo.Pa što nije rekla odakle joj tolika zemlja i koliko je ljudi ostalo bez posla u poljoprivrednoj firmi koja je tu zemlju do sada radila.Sad tu zemlju rade oni i to sa koliko ljudi?Sram je bilo što se tamo i pojavila.

Sve bi ja to u zatvor :zli:..**greška ti državu..tolike škole...a zatvori ovolicni :udri: ::lose::

1800ha :sta: sitnica-mora da njih troje avionom rade zemlju ili je htela da kaže da su oni vlasnici

Pa znam ja to i svestan sam da se svi grabe oko tih velikih gazda,a ne oko nas.Niko ali niko nije mogao doći do tolike površine ,a da nečija majka nije zbog tog zaplakala.Svi se mi grabimo i gledamo da što brže napredujemo ali u očima ove države smo ispali spori i neadekvatni za saradnju kao takvi.Polazim od sebe.Imali smo samo 7,5kj zemlje.Od toga sa svojom porodicom i bez plate u državnoj firmi nisam mogao živeti.Odem sa detetom od 9 meseci u kiriju u NS.Vozio kamion kod gazde od jutra do sutra za platu od koje smo jedva preživljavali.To tako dve godine.Otac se jako razboli i hoće da prodaje zemlju i mašine.Mi se pokupimo i 2005 vratimo na selo.Počnem da malo više radim oko te zemlje i evo za tih 5 godina dođoh do 40+ hektara.Do jednog dela te zemlje sam došao i na bezobrazluk jer se drugačije nije moglo boriti.Sad mi je malo i ta površina.Sve u svemu većina nas je slična ako ne i ista.Ali ,uvek postoji ono ali, neke granice mora biti.
Odoh malo u off ali mi valjda neće zameriti što sam dušu otvorio.

@diklofen

Sve te velike gazde biće velikima sve dok banke ne dođu po svoje.

Kao i naša država...
35 milijardi dolara duga. Ne mogu da verujem...

Čega li se to bojite, život je jedan. Pa jel mislite da to ukrupnjava rezervisano za vas, sačekajte da malo vremena prođe. Sve će vam biti jasno i biće kasno.

Vidi se to iz Brankovog posta lepo ::svaka cast::

Znaci dobrodosli u tu stanku su oni sto obradjuju drzavnu zemlju sa 1000 + hektara za mufte.Sumnjam da bi povukli konkrentne poteze u poljoprivredi.Kako neki clanovi kazu to su satelitske stranke

Zaharije je izbacen iz te stranke,29.1.2011 sad bio u Futogu na sastanku te stranke. Stranka je po meni odlicna i treba nam tako nesto da bi nesto imali od ove jadne poljoprivrede. Sponzor moze biti ko hoce,eto u Futogu je opremljena kancelarija i nju je opremio Milan Cupina iz svog dzepa. a kome se nesvidja ta stranka ili ima nesto protiv neka ne postavlja glupave komentare msm da su suvisni... :D

diklofen je napisao(la):
Provac a što misliš da je bitno imati zemlju da bi nekome iskazao svoje ideje i stavove.Pa mene više brine gospođa iz okoline Sombora(mislim Stapar) koja reče da ona i njena dva sina rade 1800 hektara zemlje.Da im nije neki deda to ostavio?
Pravi seljak domaćin nema vremena da se bavi politikom već gleda kako da preživi dan za dan.
Nije 1800 hektara vec oko 5000 hektara ako je ta gospodja iz Stapara. Moguce da imaju svojih 1800 hektara da je na to mislila. :cao:

E svaka im čast.Eto gde da molimo za posao kad država upropasti nas male poljoprivrednike.
A kako su došli do te zemlje ako nije tajna i ako kojim slučajem znaš? ::lose::

Rade puno drzavne zemlje u zakup, rade puno arende u Staparu i okolnim selima. A kako su dosli do sopstvene zemlje cu ti odgovoriti na pp.

Ja sam bio na skupu povodom osnovanja USS u Kv.Prica ima smeka,nisu Zaharije ni Marjan u igri.Malo mi je zasmetalo sto su u prvi plan non stop izbacivali kako hoce 10 mandata u skupstini,a interes seljaka se maltene nije ni pomenuo.PA sam ih,onako svojski,iznapusavao jedno pola sata.
Epilog:neki matorac koji je sazvao skup,usled nemogucnosti da odgovori na moja pitanja,silazi sa bine i bezi u masu.Ostali se cutke gledaju,dok masa pozitivno reaguje na moje izlaganje.
Svemu ovome je prisustvovao i clan Momo.Kv,pa smo kasnije i malo ::prica:: ::vino::
mislim da ima smisla cela stvar,samo ide u malko pogresnom smeru,sto se da ispraviti.

Nazad
Vrh