ralekiraj je napisao(la):
Zar se ta stranka koju Zaharije osniva ne zove "Bogata Srbija"? Pre par dana je stigao, na adresu naseg udruzenja, poziv da prisustvujemo osnivackoj skupstini stranke Bogata Srbija, a kao predsednik se navodi Zaharije.
Zaharije se odvojio od Uss u pokusava da sam formira pokret Bogata Srbija.
Do razilazenja izmedju rukovodstva USS i Zaharija je doslo zbog insistiranja samog Zaharija da prebaci stranku u Bg.
Rukovodstvo je pristalo da direkcija stranke bude u Bg ali da samo sediste ostane u Svrljigu jer naima tamo i registrovana U Agencije za privredne registre.
Sto se tice komentara koliko kosta registracija stranke ,kosta puno,treba 10.ooo oveernih potpisa
a sama overa kod ovlascenog lica mislim da kosta 200 din pa pomnozite sami.
Posto je USS registrovana jos 2000 godine preregistacija je zahtevala samo skup[ljanje 10ooo potpisa bez dinarskog placanja sto je i uradjeno 2009 godine.
Ali zamislite koliki je posao bio skupiti 5000 potpisa u Svrljigu ,opstini sa oko 23ooo mestana(ispravite me ako gresim),i koliki je rad i volja ulozenu taj veliki posao.
Naravno treba naci i toliki broj ljiudi voljnih da Vam daju potpis.
Ostalih 5000 potpisa su skupili odbori stranke u Vojvodini i Macvi.sto je takodje bio poduhvat u vreme kada pojedine stranke ne mogu da skupe ni 2o ljudi uz jagnjetinu i hladno pivo.
Plasim se da pravi razlog raskola izmedju Zarete i USS nije u tome gde ce biti sediste stranke vec je u pitanju nesto drugo,ali to su vec spekulacije kojima ne bi da se bavim.
Inace sama Uss ostaje na svom putu autenticne seljacke stranke i prevashodno zastupanja interesa seljaka i sela,
i odbrane prava ,rekao bi na zivot, i opstanak seljaka u Srbiji.
Posto to nije beogradska stranka iz kruga dvojke ,necete je naci u medijima,ali je to znak da zastupa interese onih zbog kojih i organizovana a ne tajkuna sa vezama u medijima.
Nadam se da sam malo pojasnio i otklonio neka zablude u vezi rada Uss
SELO I SELJAK NEMAJU ALTERNATIVU,SRBIJA NEMA ALTERNATIVU
ZIVELA DOMACINSKA SRBIJA