Ujedinjena Seljačka Stranka

diklofen

Član
Učlanjen(a)
24 Jan 2009
Poruka
11.947
Iduće subote(22.01.2011.) se u Beogradu održava osnivačka skupština Ujedinjene Seljačke Stranke.
Ide li ko od Vas i kakva su vaša razmišljanja u vezi sa tim?

Nije losa stvar ako ce nas naprimer zastupati.Samo da nebude ono standardno pusta obecanja a kad dodju do skupstine i vlasti druga prica :haha:

diklofen je napisao(la):
Iduće subote(22.01.2011.) se u Beogradu održava osnivačka skupština Ujedinjene Seljačke Stranke.
Ide li ko od Vas i kakva su vaša razmišljanja u vezi sa tim?

ima li neka web stranica o tome ili gde mogu da se procitaju informacije ?

Kod nas je u selu pre par meseci osnovan lokalni odbor te stranke.Bio je Zaharije Trnavčević da obrazloži šta,kako i zašto.
Nisam upoznat da postoji sajt.

- USS je registrovana nakon višemesečne detaljne provere kojom je utvrdjeno od strane nadležnih organa da smo u prikupljanju potpisa za registraciju postupili u svemu legalno i bez ikakvih manjkavosti. U vreme predaje 11.380 potpisa 23. januara ove godine, mi smo bili opozicija u Svrljigu. Kada smo marta došli na vlast, naši prethodnici su izrazili sumnju u legalnost procedure prikupljanja potpisa, pa je usledila provera koja je rezultirala rešenjem za registraciju. - kaže predsednik stranke, Milija Miletić.

Prema Miletićevim rečima, Ujedinjena seljačka stranka trenutno ima 30 odbora na teritoriji Srbije, ali se veruje da će ih do kraja godine biti bar pedesetak. Uz rešenje o upisu u registar, porasle su i ambicije rukovodstva stranke po pitanju omasovljenja članstva na području niškog regiona i u cilju ulaska u republički parlament.

Na širem planu, kako je Miletić naglasio, orijentacija USS je ulazak u Evropsku uniju, ali i saradnja sa Rusijom koja je po njemu potencijalno tržište masovnog izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije.

- Nastojaćemo da država Srbija za svoj napredak prepozna značaj razvoja i napretka sela i poljoprivrede i to finasijski podrži. Neophodno je da USS ima svoje predstavnike u parlamentu koji će se zalagati za interese sela i poljoprivrednih proizvodjača - rekla je PR USS, Jelena Trifunović.

Ona je dodala da će nastojanje USS biti širenje po čitavoj Srbiji sa pojačanim aktivnostima na jugu zemlje, kako bi i država Srbija bolje sagledala ovo područje u ravnomernom razvoju svoje teritorije.

--------------------------------------------------------------------------------

Zaharije Trnavčević pristpuio USS
Legendarni srpski novinar koji se više od 60 godina bavi agrarnim temama, Zaharije Trnavčević, objašnjava da je napustio Demokratsku stranku, čiji je dugogodišnji član, nezadovoljan njenim odnosom prema poljoprivredi i interesima seljaka.

- Nisam razočaran DS-om, tamo sam proveo 18 godina, ali u toj stranci je zanemaren interes seljaka. U DS-u sam bio predsednik Odbora za poljoprivredu, ali nisu dovoljno uvažavali moje sugestije po pitanju agrara. Isti odnos je pokazala i Vlada koja nije postavila pitanje strategije razvoja agrara, u kojem leži izuzetan potencijal Srbije, koja bi samo na izvozu poljoprivrednih proizvoda mogla da zaradi šest milijardi evra! - kaže Trnavčević.

On najavljuje da će USS samostalno nastupiti na izborima.

- Ankete koje smo radili pokazuju da će 80 odsto seljaka glasati za nas. Sigurno je da ćemo izaći samostalno na izbore, na kojima očekujemo da ćemo osvojiti između 30 i 40 mandata. Posle toga ćemo odlučiti s kim ćemo u postizbornu koaliciju. U toj vladi ćemo tražiti da nam pripadnu resori poljoprivrede, trgovine, finansija... - kaže Trnavčević.

On negira spekulacije da iza USS stoji DS, koji tako pokušava da otme glasove URS.

hm............zanjuci da je potrebno dosta novca i rada za osnivanje stranke interesuje me ko je sponzor te ujedeninjene seljacke stranke ?
Ako su u kratkom vremenu napravili vec 30 odbora i jos da 20 naprave do kraja godine , znaci radi se o ozbiljnom novcu , ili ?

Posto im je u planu ulazak u EU nemam vise da ni da pisem ili pitam oko te stranke, za mene je sve jasno kao dan .

Pozdrav svima :ppozdrav:

Zar se ta stranka koju Zaharije osniva ne zove "Bogata Srbija"? Pre par dana je stigao, na adresu naseg udruzenja, poziv da prisustvujemo osnivackoj skupstini stranke Bogata Srbija, a kao predsednik se navodi Zaharije.

registrovali su se malo posle naše stranke, www.nopo.org.rs. stvarno ne znam odakle im lova i toliki odbori. mi nismo od tada još ni program napravili, mada program nema ni napredna stranka.
bez love tesko ide, ali jos ne odustajemo.

ralekiraj je napisao(la):
Zar se ta stranka koju Zaharije osniva ne zove "Bogata Srbija"? Pre par dana je stigao, na adresu naseg udruzenja, poziv da prisustvujemo osnivackoj skupstini stranke Bogata Srbija, a kao predsednik se navodi Zaharije.
Zaharije se odvojio od Uss u pokusava da sam formira pokret Bogata Srbija.
Do razilazenja izmedju rukovodstva USS i Zaharija je doslo zbog insistiranja samog Zaharija da prebaci stranku u Bg.
Rukovodstvo je pristalo da direkcija stranke bude u Bg ali da samo sediste ostane u Svrljigu jer naima tamo i registrovana U Agencije za privredne registre.
Sto se tice komentara koliko kosta registracija stranke ,kosta puno,treba 10.ooo oveernih potpisa
a sama overa kod ovlascenog lica mislim da kosta 200 din pa pomnozite sami.
Posto je USS registrovana jos 2000 godine preregistacija je zahtevala samo skup[ljanje 10ooo potpisa bez dinarskog placanja sto je i uradjeno 2009 godine.
Ali zamislite koliki je posao bio skupiti 5000 potpisa u Svrljigu ,opstini sa oko 23ooo mestana(ispravite me ako gresim),i koliki je rad i volja ulozenu taj veliki posao.
Naravno treba naci i toliki broj ljiudi voljnih da Vam daju potpis.
Ostalih 5000 potpisa su skupili odbori stranke u Vojvodini i Macvi.sto je takodje bio poduhvat u vreme kada pojedine stranke ne mogu da skupe ni 2o ljudi uz jagnjetinu i hladno pivo. :ppozdrav:
Plasim se da pravi razlog raskola izmedju Zarete i USS nije u tome gde ce biti sediste stranke vec je u pitanju nesto drugo,ali to su vec spekulacije kojima ne bi da se bavim.
Inace sama Uss ostaje na svom putu autenticne seljacke stranke i prevashodno zastupanja interesa seljaka i sela,
i odbrane prava ,rekao bi na zivot, i opstanak seljaka u Srbiji.
Posto to nije beogradska stranka iz kruga dvojke ,necete je naci u medijima,ali je to znak da zastupa interese onih zbog kojih i organizovana a ne tajkuna sa vezama u medijima.
Nadam se da sam malo pojasnio i otklonio neka zablude u vezi rada Uss

SELO I SELJAK NEMAJU ALTERNATIVU,SRBIJA NEMA ALTERNATIVU
ZIVELA DOMACINSKA SRBIJA :cao:

Druze,
koliko vidim ti se prijavio samo da reklamiras Zaharijevu stranku.
Toboze, kako je bilo tesko skupiti potpise, bla, bla, bla,,,
Nisu ni seljaci vise ludi. :nono:

Nazad
Vrh