Kremator
Član
Malo ti skupi adapter, pumpa i creva... kakav je to adapter za 14.000?!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mogu obe funkcije na ventil ispod sedista, treba ti jedna plus jednosmerna sekcija za poluge, i stavis da gura ulje gde se kaci sipka za kipovanje... moze i zupcasta da vuce iz trupa, ali bolje je da ako vec stavis dodatnu pumpu stavis i spoljni rezevoar samo za nju.... meni zupcasta vuce ulje odozdole sto se kaze, spoljni rez. a izlaz mu je na visini sa dna trupa... samo ja sam nalio ulje i spustio crevo da krene ulje na njega pa onda ga navukao i stegao na prikljucak na pumpi, posto tu crevo nije pertlovano nego na selnu... a desilo mi se i u njivi da je spalo crevo za povrat u rez. i nije bilo ulja da normalno funkcionise spoljna hidraulika, dolio par litara i pumpa je sama povukla....Poz.
Molim stručne kolege za mišljenje....
Da li može zupčasta pumpa koju ću da montiram kod kompresora povlačiti ulje iz trupa traktora, naravno postaviti nepovratni ventil i prvi put "naliti".
Treba mi za spoljnu hidrauliku na 539, nekom glupo zvuči pošto je to 539, ali sad već imam nekoliko priključaka koji se upravljaju dvosmernom hidraulikom.
Da napomenem trenutno imam rešeno preko ventila ispod sedišta, ali u tom slučaju kao što znate ne rade obe funkcije istovremeno.
Reci mi sa ovom funkcijom, poluge dižem i spuštam na tu jednosmernu sekciju, a preko ventila na sedište mogu da vratim na osnovnu funkciju hidraulike?Mogu obe funkcije na ventil ispod sedista, treba ti jedna plus jednosmerna sekcija za poluge, i stavis da gura ulje gde se kaci sipka za kipovanje... moze i zupcasta da vuce iz trupa, ali bolje je da ako vec stavis dodatnu pumpu stavis i spoljni rezevoar samo za nju.... meni zupcasta vuce ulje odozdole sto se kaze, spoljni rez. a izlaz mu je visini sa dna trupa... samo ja sam nalio ulje i spustio crevo da krene ulje na njega pa onda ga navukao i stegao na prikljucak na pumpi, posto tu crevo nije pertlovano nego na selnu... a desilo mi se i u njivi da je spalo crevo za povrat u rez. i nije bilo ulja da normalno funkcionise spoljna hidraulika, dolio par litara i pumpa je sama povukla....
Hvala kolega na savetu. Razmisljanje mi je bilo baš kako si i napisao, da usis stavim na ploču gde je merač.Imam IMT-533 sa motorom DM-33 na koje m imam tandem pumpu koja ima pogon do zupčanika od kompresora. Manja pumpa (11-12 l/min) je za hidraulični volan i ima svoj rezervar sa ATF-om, a veća (mislim da je oko 25 l/min, ne sjećam se više) je za kiper izvode i vuče ulje iz mjenjača-diferencijala (INA Transhidrol 85). Toj većoj je prvo usis bio spojen preko pol cola crijeva na čep di se ispušta ulje iz dif., ali to nije bilo dobro jer pumpa nije dobivala dovoljno ulja. Nakon toga je za usis stvaljeno adekvatno puno deblje crijevo i napravljen je prihvat na desni bočni okrugli poklopac di stoji mjerač za ulje s tim da je sa unutrašnje strane poklopca stavljena šira cijev da vuče ulje tik iznad dna. Od tada nije više bilo problema.
Sad planiram na drugom IMT-533 koji je na "original postavkama" ugraditi hid. pumpu od 560, pomoćnu zupčastu pumpu, te podizni cilindar i klip od 560 (klip i cil. od 560 već imam na fergusonu sa DM-33). Pored toga stavit ću ramena od 558, vertikalne i donje poluge od 549 kao i produžetak za toplinger što isto sve već imam na to jačem 533.
@pedja_agro : Vodi računa kolikog kapaciteta će ti biti pumpa i di ćeš stavit usis tako da ne bi imao problema ko što sam ja imao.