Udruženja poljoprivrednika

Sve ovo sto se radi oko udruzivanja je pomalo na silu i bez pravog efekta. Dobro je to, tu nem sta, ali nekako mi se cini da jos nije kucnuo cas i nasi umovi nisu sazreli za bilo koji vid udruzivanja. Prost, svest poljoprivrednika se jos nije dovoljno razvila i dosla na nivo poljoprivrednika iz EU, da nekazem USA. Jos uvek su slicni interesi ispred bilo kog zajednickog i to je za sad ne premostiva barijera. Neka kaze ko sta hoce, ali ja to tako vidim.
100 ljudi, 100 i vise cudi.
Na zalost to seve "oni" znaju i to koriste vrlo uspesno. Kupuju jace pojedince i na taj nacin hlade masu. Neko ko sedi tamo gore je izracunao da mu je u ovoj trgovini sa narodom najeftinije tako.
Kad ce kucnuti cas i poljoprivrednik shvatiti sebe i okolinu to je pitanje za milionera. Tesko da ce se ista znacajnije desiti u nekoj blizoj buducnosti.

De da napisem i ja koju rec o toj nestrucnosti i djokerovom razocarenju.
Asocijacija je osnovana od najobicnijih poljoprivrednika,nismo nikakvi profesionalci u tom poslu,nismo strucnjaci nikakvi,nismo nikakvi filozofi da prodajemo bilo kakvu lepu pricu koja ce lepo zvucati u necijim usima a u realnosti biti ono sto je bilo i do sad.Uvek je bolje reci i ruznu istinu nego pricati lepe lazi od koje nikad niko nece imati koristi.
Pokusano je sinoc u jednoj temi da se malo krene u politizaciju cele price ali je istog momenta to i saseceno i jasno receno da u Asocijaciji to NE MOZE.Ko hoce da se bavi politikom sirok mu put,a pojedince koji su pokrenuli pricu mogu da ocekuju kazne ali o tome ce skupstina da odluci posto to ne radimo mi iz UO.
To sto djokerovom udruzenju ne odgovara da ude u asocijaciju,nikog preterano i ne zanima a nije ni bitno.Jasno je receno ko hoce dobrodosao je ko nece nemora.Pitanje je i da li bi dobili dozvolu od UO za ulazak u Asocijaciju jer je ovo mala zemlja i jako lako se sazna ko je ko i ko je sa kim u kombinaciji.

Upravo tako, ko nema šta da ponudi ili mu se ne ulazi u udruženje treba jednostavno da se povuče. Od javne izjave na internet forumu da neće u udruženje nema ničeg pozitivnog, efekat je samo negativan i zato se treba takvih komentara uzdržavati.

Dalje, vi koji pišete te da nije vreme, te nema volje, te nema vere...pa vi je nemate. Lenji ste, razočarani....pokrenite se radi sebe.

Prosto ne verujem da ovo uopšte i govorim, ko je zrela osoba i ličnost je koja je radila na sebi, ne treba joj ovo ni govoriti.

Podmetanja nogu ce uvek biti,samo treba sto manje obracati paznju na to i ici ka cilju koji ima asocijacija.

De da napisem i ja koju rec o toj nestrucnosti i djokerovom razocarenju.
Asocijacija je osnovana od najobicnijih poljoprivrednika,nismo nikakvi profesionalci u tom poslu,nismo strucnjaci nikakvi,nismo nikakvi filozofi da prodajemo bilo kakvu lepu pricu koja ce lepo zvucati u necijim usima a u realnosti biti ono sto je bilo i do sad.Uvek je bolje reci i ruznu istinu nego pricati lepe lazi od koje nikad niko nece imati koristi.
Pokusano je sinoc u jednoj temi da se malo krene u politizaciju cele price ali je istog momenta to i saseceno i jasno receno da u Asocijaciji to NE MOZE.Ko hoce da se bavi politikom sirok mu put,a pojedince koji su pokrenuli pricu mogu da ocekuju kazne ali o tome ce skupstina da odluci posto to ne radimo mi iz UO.
To sto djokerovom udruzenju ne odgovara da ude u asocijaciju,nikog preterano i ne zanima a nije ni bitno.Jasno je receno ko hoce dobrodosao je ko nece nemora.Pitanje je i da li bi dobili dozvolu od UO za ulazak u Asocijaciju jer je ovo mala zemlja i jako lako se sazna ko je ko i ko je sa kim u kombinaciji.
Znači ipak nisu "svi" dobrodošli??

Ja sam samo izneo moj stav sta sam sinoc video i razumeo pa icno je Miroslav Grubanov rekao da bi usao u bilo koju politicku stranku samo da mu ponude i nacin na koji se vodio sastanak ako se to nezna pa kako cete sa ovim politicarima izaci na kraj prevesce vas zedne preko vode i opet da naglasim da nemam nista protiv i da ne podmecem nogu nikom NAPu zelim sve najbolje i ne razumem sta je problem cuti i drugo misljenje nebi bilo normalno da svi mislimo isto opustite se malo zivot ide dalje.

- - - - - - - - - -

Upravo tako, ko nema šta da ponudi ili mu se ne ulazi u udruženje treba jednostavno da se povuče. Od javne izjave na internet forumu da neće u udruženje nema ničeg pozitivnog, efekat je samo negativan i zato se treba takvih komentara uzdržavati.

Dalje, vi koji pišete te da nije vreme, te nema volje, te nema vere...pa vi je nemate. Lenji ste, razočarani....pokrenite se radi sebe.

Prosto ne verujem da ovo uopšte i govorim, ko je zrela osoba i ličnost je koja je radila na sebi, ne treba joj ovo ni govoriti.
Prosto moram da vam odgovorim kao prvo nije rec o ulasku u udruzenje nego asocijaciji drugo ja kao presednik svog udruzenja i kao clan ovog foruma prosto sam morao da iznesem moje zapazanje i misljenje a to o strucnosti nemojte da se vredjamo po meni je nedopustivo da neko presedava asocijacijom a da ne zna da vodi sastanak a najgore od svega sto vlast jedva ceka takve da se pojave kod njih i prosto ne zelim da budem deo toga a ko sam ja mozete vrlo lako saznati dodjite u Vladimirovac uvek ste dobrodosli pozdrav.

He, He, He , Oktobode. Mislis da mi nemamo udruzenje i da ne radimo nista po tom pitanju. Gresis, samo nije ovo mesto gde bi trebala da se vodi takva vrsta rasprave. Ja sam ti izneo moje neko vidjenje stvari onako kako ja to vidim, realno, najrealnije moguce. Mi se trudimo, ali uvek i stalno se nadju oni koji to buse i rovare iz raznoraznih raloga, a da pri tom ni jednog momenta nisu ponudili nikakvo resenje. Svakog cemo vrlo rado ugostiti i pokaztimu sta je to radilo nase udruzenje proteklih 2 godine od kad postoji.
Na zalost zli jezici i losi ljudi cine sve kako bi ono bilo diskreditovano i omalovazavano na svakom koraku. Neki prosto ni nece da se udruze pa makar samo u stavovima jer naprosto smatraju da sami mogu mnogo vise da postignu i da ih clanstvo u uduzenju samo usporava i gusi. Ovo je sasvim legitimno i opravdano pravo svakog i tu se ne moze nista zameriti, ali se moze zameriti onima koji govore lose a da se nisu ni malo potrudili da bude bolje.

Upravo i ja to mislim radimo lokalno koliko god je u nasoj moci u edukaciji i usavrsavanju nasih clanova i u proslu Husarikovu asocijaciju nismo usli upravo zato sto nismo prepoznali ozbiljnost i snagu da se nesto promeni nisam zeleo da dajem legitimitet necemo sa cim se ne slazemo kad prepoznamo pravu stvar celim srcem cemo podrzati i raditi za to a za sitno politikanstvo i necije licne interese nikad...

OK sad vas malo bolje razumem, imate poentu, prve poruke su delovale malo bezveze...i opet mislim da treba što više da se nalazite uživo i ovakve stvari rešavate, a negativne stvari tipa "mi nećemo u asocijaciju" bez objašnjenja i nemaju neki smisao koristan :)

Djoker, u kom si ti svojstvu bio pozvan na sastanku UO asocijacije kada nisi clan asocijacije,i ko te je pozvao_Ovo me licno interesuje a svakako svi mi mozemo da iznesemo svoja misljenja o nekome i necijem radu,ako vama ne odgovara ni jedna asocijacija zasto vi niste nesto organizovali pa da udrzenja pristupaju vama.

He, He, He , Oktobode. Mislis da mi nemamo udruzenje i da ne radimo nista po tom pitanju. Gresis, samo nije ovo mesto gde bi trebala da se vodi takva vrsta rasprave. Ja sam ti izneo moje neko vidjenje stvari onako kako ja to vidim, realno, najrealnije moguce. Mi se trudimo, ali uvek i stalno se nadju oni koji to buse i rovare iz raznoraznih raloga, a da pri tom ni jednog momenta nisu ponudili nikakvo resenje. Svakog cemo vrlo rado ugostiti i pokaztimu sta je to radilo nase udruzenje proteklih 2 godine od kad postoji.
Na zalost zli jezici i losi ljudi cine sve kako bi ono bilo diskreditovano i omalovazavano na svakom koraku. Neki prosto ni nece da se udruze pa makar samo u stavovima jer naprosto smatraju da sami mogu mnogo vise da postignu i da ih clanstvo u uduzenju samo usporava i gusi. Ovo je sasvim legitimno i opravdano pravo svakog i tu se ne moze nista zameriti, ali se moze zameriti onima koji govore lose a da se nisu ni malo potrudili da bude bolje.

Ахаха удружење,оно ти називаш удружењом....:haha::haha:Удружење чега,отимача?Боже сачувај какве небулозе овај дечко пише.

Ivan83@Ja sam licno kontaktirao presednika asocijacije i trazio da se upoznam sa radom kao i o eventualnom pristupanju asocijaciji tako da sam dobio poziv od presednika licno da prisustvujem sastanku a za organizovanje asocijacije ne vidim trenutno spremnost i snagu da se nesto ozbiljno ucini u ovoj drzavi gde svake godine se menjaju ministri i vlade pa ova sad je tehnicka vlada zar mislite da ce saslusati zahteve reci ce posle izbora do nove vlade prodje godina i tako u nedogled cim se stvore neki ozbiljni uslovi za nesto tu smo ja ne zelim da okaljam svoj obraz radi necijih sitnih interesa ne aludiram na nikoga to je samo moj stav svidjalo se to nekom ili ne a ponavljam zelim im mnogo uspeha u radu.

I kod nas na lokalu postoje ljudi koji su spremni da ako se ne udovolji njihovim zeljama ili ne dobiju funkciju koja je po njima adekvatna osnuju sopstveno udruzenje koje ce imati par clanova ali gde ce oni imati klucnu rec i tako zadovoljiti liderske ambicije.Bio sam prisutan prosle veceri na sastanku asocijacije i smatram da treba da opstane i prosiri se.Sto se manjkavosti tice kao sto neko sinoc rece prvi se macici u vodu bacaju, probleme treba resavati u hodu, a sto se tice pokusaja mesanja politike u rad asocijacije to treba strogo sankcionisati bez obzira o kom clanu je rec.Onom ko zeli politicki da se angazuje nije mesto u asocijaciji.

Ivan83@Ja sam licno kontaktirao presednika asocijacije i trazio da se upoznam sa radom kao i o eventualnom pristupanju asocijaciji tako da sam dobio poziv od presednika licno da prisustvujem sastanku a za organizovanje asocijacije ne vidim trenutno spremnost i snagu da se nesto ozbiljno ucini u ovoj drzavi gde svake godine se menjaju ministri i vlade pa ova sad je tehnicka vlada zar mislite da ce saslusati zahteve reci ce posle izbora do nove vlade prodje godina i tako u nedogled cim se stvore neki ozbiljni uslovi za nesto tu smo ja ne zelim da okaljam svoj obraz radi necijih sitnih interesa ne aludiram na nikoga to je samo moj stav svidjalo se to nekom ili ne a ponavljam zelim im mnogo uspeha u radu.
OK,ali koga predsednika asocijacije kada ja znam da asocijacija nema predsednika slobodno mi napisi ime tog predsednika da vidim ko se predstavlja kao predsednik asocijacije.

Kada pročitam poruke nemojte politizirati, moram priznati da mi nije dobro. Mora se politizirati i mora se delovati kroz skupštinu. Tek tada može nešto da se uradi. Poljoprivrednici mogu nastupiti na izborima, bilo samostalno, kao grupa građana (mozda i da naprave stranku) ili na listama sa drugim političkim organizacijama. Ovako smo samo dobri za slikanje. Nažalost sada je teško pronaći punu štalu krava, pune obore svinja, pune torove ovaca za slikanje, a da ne pričamo da je maltene nemoguće naći zadovoljnog poljoprivrednika. POred sveg tog nezadovoljstva, prave akcije i dalje nema. Ne znači da je neće biti, ali bolje je što pre krenuti da se radi na tom planu. Zašto što pre. Zato što će tako naivne poljoprivrednike koji počinju sa organizovanjem i nemaju pravu sliku dešavanja, kalkulacija i ostalog lako prevariti iskusni političari, plus će možda deo ljudi i preći da zastupa interese stranaka. Jednostavno kroz taj proces će organizacije i ljudi sazrevati. Ne može se preko noći napraviti organizacija i izgraditi infrastrukturu, potrebno je vreme. Nažalost vreme neumitno curi. Svako dobro svima.

Znači ipak nisu "svi" dobrodošli??
Nisu dobrodosli oni koji su u proslosti radili sve kontra od onog kako je trebalo biti,ali i o prijemu takvih ne odlucuje pojedinac vec ceo UO.

- - - - - - - - - -

Ja sam samo izneo moj stav sta sam sinoc video i razumeo pa icno je Miroslav Grubanov rekao da bi usao u bilo koju politicku stranku samo da mu ponude i nacin na koji se vodio sastanak ako se to nezna pa kako cete sa ovim politicarima izaci na kraj prevesce vas zedne preko vode i opet da naglasim da nemam nista protiv i da ne podmecem nogu nikom NAPu zelim sve najbolje i ne razumem sta je problem cuti i drugo misljenje nebi bilo normalno da svi mislimo isto opustite se malo zivot ide dalje.
Potpuno si u pravu,nije vodjen na najbolji nacin ali ja tu nevidim neki problem.sasvim je drugaciji pristup kad ti imas dosta gostiju na sastanku i kad je to samo sastanak UO(sto mislim da ce se ubuduce praktikovati)

Svi pocetci su teski ali treba istrajati, svaki drugi sastanak ce biti sve bolji i bolji, zato samo napred ka svojim ciljevima i ne obazirite mnogo na kritike koje smatrate da nisu dobronamerne.
Sto se tice ulaska u asocijaciju to bi bar trebalo da bude jasno svima onima koji vec imaju udruzenje. Samo udruzenje funkcionise zarad nekih ciljeva pa tako i asocijacija , ko ne podrzava ciljeve asocijacije netreba ni da bude njen clan. "Siroko mu polje" pa neka se bori za svoje ciljeve kako najbolje zna. Ako mozes podrzi ga a ako nemozes, hvala , dovidjenja.
Najlaksa je kritika, mnogo je teze to sto kritikujes pokusati da ispravis.
Problema ce biti sve vise ali nesmete odustati, zarad sebe a ne zarad nekog drugog. Ponekad treba nesto i precutati i istolerisati da bi kola isla u pravcu koji treba. Moramo malo "gledati i iza brda".:ppozdrav:

Nazad
Vrh