Udruženja poljoprivrednika

Šta vredi što ima 82 izvoznika kad Dijamant, Viktorija, Sunce i možda još poneki vode glavnu reč oko formiranja cene i najviše otkupe suncokreta
tako da ovi ostali se drže njih i opet monopol (vrana vrani nevadi oči), inače nesejem suncokret ali je stvarno niska otkupna cena.

:cool:......osvrt na sinošnju tv emisiju....gosn Grubanova je pregazilo vreme samo to njemu niko nije rekao....badava je da vi oko njega angažovani pričate kako vam neko podmeće nogu, kad je kristalno jasno da vama u hodu smetaju sopstvene noge....

...ne želim da se neko nađe uvređenim...ali to je tako....

....dobro je organizovati se. dobro je dati zaslužnim prvoborcima čast da budu malo prvi, ali...i zasviraj i za pas zadeni....morate tražiti sposobnije ljude. Grubanovljeve reči su muzika za vaše uši, ali ne dopiru do krugova društva koji mogu pomoći oporavak ovdašnje poljoprivrede...to je jedna mešavina samoupravljanja i samoupravljačkog direktorovanja sa pozivima na socijalnu revoluciju i društveni prevrat....morate za takve nastupe i istupe tražiti prijemčivije ljude....:cool:

:cool:......osvrt na sinošnju tv emisiju....gosn Grubanova je pregazilo vreme samo to njemu niko nije rekao....badava je da vi oko njega angažovani pričate kako vam neko podmeće nogu, kad je kristalno jasno da vama u hodu smetaju sopstvene noge....

...ne želim da se neko nađe uvređenim...ali to je tako....

....dobro je organizovati se. dobro je dati zaslužnim prvoborcima čast da budu malo prvi, ali...i zasviraj i za pas zadeni....morate tražiti sposobnije ljude. Grubanovljeve reči su muzika za vaše uši, ali ne dopiru do krugova društva koji mogu pomoći oporavak ovdašnje poljoprivrede...to je jedna mešavina samoupravljanja i samoupravljačkog direktorovanja sa pozivima na socijalnu revoluciju i društveni prevrat....morate za takve nastupe i istupe tražiti prijemčivije ljude....:cool:

Pa ipak je Grubaniv obican covek iz naroda. Nije veliki govornik, Ali koliko ja znam niko ne moze da mu prebaci da je tajkun da se ovajdio od drzave i sigurno ima poverenje ljudi koji su ga postavili. Nece svako ni da se prihvati da bude predsednik udruzenja , da povede proteste ili slicno. Taj je izlozen svakojakim pritiscima prvo od strane clanstva, pa opstinskih struktura pa na kraju i bezbednosnih sluzbi.

:cool:...treba angažovati profesionalce...krenuti sa institucionalnim rešenjima...pusti proteste i blokade, to je zadnje sredstvo...

....tim od dva tri profesionalca pravno-ekonomske i markentiške struke...oni rade za platu i izvršavaju ono što od njih zahteva članstvo...glas članstva kanališe neki odbor...i to e toa...

...to da imamo narodne tribune na takvim pozicijama u udruženju ne daje rezultate....:cool:

Grubanov nije precednik Asocijacije,nemojte da mesate stvari.On je precednik njihovog lokalnog udruzenja u Crepaji.
Sto se tice zaposljavanja profesionalaca...jednom smo doziveli da nas predstavlja neko ko nema zemlju i nadamo se da vise nikad nece.Sve odluke donosi UO i mislim da nema clana rukovodstva u Asocijaciji koji se ne bavi poljoprivredom,bilo da je rec o Skupstini ili UO,cak i nadzornom odboru.

Nema potrebe zahvaljivati se , drago mi je saradjivati sa vama . Inace sto se samog logo-a tice po meni je prva verzija bila jednostavnije i bolja ali mora da se slusaju celni ljudi koji su rekli MODIFIKUJ :) Inace da napomenem da je sajt objavljen mada jos uvek nije zavrsen te da ce u narednih nekoliko dana sve informacije biti dosptupne na sajtu , a uskoro cu vas obradovati i forumom na samom sajtu naps-a ...

1601148_252178184954029_1522143237_n.jpg
1798792_252178161620698_1736824649_n.jpg

Odrzan prvi sastanak NAPS-a.Teme su bile Ugovaranje proizvodnje suncokreta u 2014.
Subvencije u 2014.
Rad Asocijacije
Razno.

Posećenost je slaba, a pored ugovaranja cene Suncokreta dali je bilo razgovora i o ugovornim cenama drugih ratarskih kultura.

Grubanov nije precednik Asocijacije,nemojte da mesate stvari.On je precednik njihovog lokalnog udruzenja u Crepaji.
Sto se tice zaposljavanja profesionalaca...jednom smo doziveli da nas predstavlja neko ko nema zemlju i nadamo se da vise nikad nece.Sve odluke donosi UO i mislim da nema clana rukovodstva u Asocijaciji koji se ne bavi poljoprivredom,bilo da je rec o Skupstini ili UO,cak i nadzornom odboru.

Ko je predsednik asocijacije?

Ja se izvinjavam što se umešavam....ali zar vam narode nije dosta odustajanja, neverice, pljuvanja? Šta sad ovo sve znači? Ljudi su se potrudili i rade najbolje što umeju, treba im pomoći, ako mislite da nešto ne valja sa njima popričajte i iznesite svoja mišljenja i savete a ne trovačka pisanija po internetu, jer kad se ovo pročita prosečan seljak će već reći "znao sam" i likovati što je znao da od toga nema ništa, "lepo sam ti reko"...a problem je on sam koji tako misli.

Aj malo sloge i dogovora, uživo, a negativne izjave nemaju za cilj ništa pozitivno.

O vama se radi, mene baš bole ćoš pravo da vam kažem, ali kao čovek koji gleda sa strane mogu realnije da vam kažem kako to sve vidi neko sa strane.

Lepo receno,svi jedva cekaju da *komsiji* crkne krava,ili da udruzivanje ne uspe.
Treba pokusati na sve nacine izbeci politizaciju udruzenja ili asocijacije jer to jedva ceka vecina i da kaze kako je neko dobio pare za to.

Gde ste vi bili dosad, jer ste bili konkretno uključeni u neku organizaciju protesta kad tako komentarišete. Lično sam bio učesnik poslednja 4 puta i dobro sam upoznat šta se tu sve dešavalo, dobrim delom su ljudi izgubili veru u celu tupriču.

Ja se izvinjavam što se umešavam....ali zar vam narode nije dosta odustajanja, neverice, pljuvanja? Šta sad ovo sve znači? Ljudi su se potrudili i rade najbolje što umeju, treba im pomoći, ako mislite da nešto ne valja sa njima popričajte i iznesite svoja mišljenja i savete a ne trovačka pisanija po internetu, jer kad se ovo pročita prosečan seljak će već reći "znao sam" i likovati što je znao da od toga nema ništa, "lepo sam ti reko"...a problem je on sam koji tako misli.

Aj malo sloge i dogovora, uživo, a negativne izjave nemaju za cilj ništa pozitivno.

O vama se radi, mene baš bole ćoš pravo da vam kažem, ali kao čovek koji gleda sa strane mogu realnije da vam kažem kako to sve vidi neko sa strane.
Druze moj ja sam samo izneo moje misljenje a bio sam licno prisutan sastanku i to je moj stav nije dovoljna samo dobra volja ovo je ipak ozbiljna stvar nismo mala deca pa da probamo ako nisi sposoban nemoj da se prihvatas posla ne zelim da ucestvujem u necemu neozbiljnom a njima zelim sve najbolje ali bez mog udruzenja.

Nazad
Vrh