Postovani prijatelji forumasi,
trenutno strajkujemo mada cini mi se bez odluke MMFa od ostvarenja zahteva NECE BITI NISTA.
Unutrasnju politiku i spoljnu uredjuje nam MMF u sprezi sa tajkunima i korumpiranom politickom elitom. Tako je to i po pitanju poljoprivrede. No u prethodnom postu, koji je izazvao zanimljive polemike, od Vas koji vise imate iskustva u poljoprivredi ( imam plastenik, vocnjak, ovce i junice) samo sam trazio savet kako da plivam i da se ne udavim sa svojom porodicom pred najavljenom 2014. godinom..
Postovani golube vise od 23 godine teorijsku istrazujem problematiku nepravde u svetu ali i u posleratnoj Srbiji. Gledam oko sebe i slusam obicne ljude. Moj starac, tranzicioni gubitnik ostao bez posla i sada se samo bavi paorlukom, reako mi je da je uvek bilo dve grupe ljudi oni koji imaju i oni koji nemaju> sirotinje koja radi za bogate.
Hvala Vam na javljanju ali ne mislim da ce nepravda vecito prevladavati, kakvi smo to mi onda ljudi!!!. Dogadjanja u svetu, Tunis Egipat (americka interesna zona), multipolarizam i pojava vise svetskih sila, bankrot Grcke nedao Bog i Srbije ako joj BDP premasi 80%, antiglobalisticki pritisci svuda u svetu, mozda uskoro i kod nas, zavisi koliko se radikalizuje nas strajk, plediram za smenu premijera i ministara prosvete,(svakako ako sindikalne vodje ne iskompromituju nase zahteve).
Svojevremeno sam bio u Odboru gradjana za podrsku radnika akcionara Jugoremedije, niko nije verovao da ce radnici uspeti da raskinu ugovor drzave sa Ninijem povrate vlasnistvo nad firmom i krenu u proizvodnju ali uspeli su!!!
Tacno je to da su potrebni konkretni prakticni koraci kako da se izbavimo iz narastajuce bede i egzistancijalnog i civilizacijskog debakla i da su to opste teme, i tu se slazem sa vama. Tacno je i to da ce Dinkic dati 3 miliona evra Gorenju za 300 radnika x 10.000 evra ad bi skupio jeftine politicke poene za svoju stranku. Bolje da su te pare ulozili u poljoprivredu. 3.ooo.000 evra je oko ako se ne varam 2500 junica. Koliko je to plastenika ili sta drugo.
Prvo treba odbaciti los tranzicioni model koji nas je upropastio zatim treba staviti moratorijum na otplatu spoljnih dugova, zatim raskinuti sve nelegalne privatizacije po nelegitimnom zakonu o privatizaciji, ulagati u domacu poljoprivredu i privredu, povecati potrosacku moc gradjana, preispitati daljnu saradnju sa MMF Svetskom bankom i sl. I krenuti u lustraciju!!! al bi padali tajkuni.
Nemam pretenzije niti da osnujem stranku niti da budem predsednik drzave (na tome mi je zamerano u jednom od postova).
Izvinjavam se svima koje sam ozlovoljio nije mi to bila namera, samo sam hteo da podelimo misljenja.
Srdacan pozdrav.